Jolien Driessen uit Halen vloog met haar vader speciaal naar Zweden om Joost te zien. “Dit is kut”, is haar reactie net nadat het verdict is gevallen. De 17-jarige vecht tegen de ontgoocheling en kan het moeilijk onder woorden brengen. “Natuurlijk gaan we vanavond nog kijken, maar leuk is dit niet”, kan ze met een brok in de keel nog net kwijt.

Jolien Driessen.© Raymond Lemmens

De kerfstok van Israël

Stephanie Van den Bossche uit Leopoldsburg liet zelfs speciaal een Europapa-trui maken. “Dit is schandalig. Free Joost! Ik ben nu op mijn werk en kreeg van iedereen berichten.” Joost Klein is gediskwalificeerd omdat hij een medewerkster van de organisatie bedreigd heeft. Stephanie heeft zo haar eigen theorie. “In mijn ogen heeft dit met Israël te maken. Kijk maar naar die persconferentie waarin hij vroeg waarom de Israëlische zangeres niet moest antwoorden op een vervelende vraag over haal deelname. Er doet ook een filmpje de ronde waarin het team van Israël hem uitdaagt. Straf toch. Israël heeft veel meer op zijn kerfstok dan Joost. Mijn besluit staat vast: ik kijk vanavond niet. Dan fok ik mezelf alleen toch maar op. Ik ga zelfs nooit meer kijken. Elk jaar kijk ik er naar uit, maar nu is het goed geweest. Al hoop ik ergens toch nog op een bericht dat hij alsnog mag deelnemen.”

Stephanie Van den Bossche uit Leopoldsburg liet zelfs speciaal een Europapa-trui maken.© rr

De diskwalificatie is een fikse streep door Stephanies plannen. “Maanden heb ik er naartoe geleefd. Samen met mij man en kindje zouden we in de jacuzzi naar het Songfestival kijken. Nu zal het nog een avondje in de jacuzzi zijn, maar dan enkel met de muziek van Joost op. Ik ga proberen er niet te veel aan te denken, wat dit verpest mijn dag.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *