San Pablo, CA – Het San Pablo Police Department heeft onlangs bodycam-videobeelden vrijgegeven van een schietincident met de politie dat plaatsvond in september 2023. De betrokken man, de 44-jarige Andre Smith, werd in het ziekenhuis opgenomen en in kritieke toestand gebracht, maar overleefde.

Het incident vond plaats op 8 september toen de politie om 13.39 uur een noodoproep ontving uit een woning in het 2600-blok van Dover Avenue. De beller, de vrouw van Smith, meldde dat haar man tekenen van schizofrenie vertoonde. Ze vertelde ook over de aanwezigheid van haar ouders en twee kinderen in het huis. De politie heeft de complete video vrijgegeven, inclusief audio van het 112-gesprek dat werd gevoerd door Smiths vrouw.

Verdedig je pensioen tegen de plannen van Biden! Gratis pensioengids voor 2024 nu beschikbaar! Klik nu hier

[embedded content]

Bij aankomst probeerden agenten van het San Pablo Police Department (SPPD) contact te leggen met Smith, maar hij weigerde contact met hen te maken. Ongeveer een uur later belde Smiths vrouw opnieuw de politie en vertelde dat haar man haar bleef lastigvallen. Tijdens het telefoontje is te horen hoe Smith dreigende uitspraken doet tegen de politie.

In de audio uit Smith zijn frustratie door te zeggen: “Ik wil hier niet meer mee leven en ik ben dit onrecht zat. Ik wil niet naar de rechtbank. Ik ga niet naar de rechtbank. Ik ga liever achter hun keel aan. Als ze me vermoorden, dan vermoorden ze me. Maar als het tijd is om te sterven, gooi ik ze in een meer van vuur en verbrand ze.”

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-311481 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/intense-bodycam-mental-man-attacks-cops-with-metal-pipe-gets-shot-in-return-videos.png" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/intense-bodycam-mental-man-attacks-cops-with-metal-pipe-gets-shot-in-return-videos.png 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/intense-bodycam-mental-man-attacks-cops-with-metal-pipe-gets-shot-in-return-videos-1.png 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/intense-bodycam-mental-man-attacks-cops-with-metal-pipe-gets-shot-in-return-videos-2.png 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/intense-bodycam-mental-man-attacks-cops-with-metal-pipe-gets-shot-in-return-videos-3.png 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/intense-bodycam-mental-man-attacks-cops-with-metal-pipe-gets-shot-in-return-videos-4.png 800w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/03/2024.03.04-02.14-redvoicemedia-65e5d75ba292e-600×337.png

Zelfstandig of bedrijfseigenaar? Ontdek hoe u een belangrijke belastingvermindering kunt krijgen

Naar aanleiding van het tweede telefoontje keerde de politie terug. Op camerabeelden is te zien hoe een agent Smiths vrouw en een andere persoon in veiligheid brengt. Op de video is te zien hoe Smith twee metalen palen vasthoudt voordat de agenten bonenvullingen afvuren in een poging hem te bedwingen. Smith trok zich vervolgens terug aan de zijkant van het huis

Na ongeveer 16 minuten kwam Smith uit de zijkant van het huis en liep terug naar het gazon. Op de bodycam beelden is te zien hoe Smith verschillende stenen naar de groep agenten gooit, waardoor ze extra bonszakkogels afvuurden en tasers gebruikten in een poging hem onder controle te krijgen. Ondanks deze maatregelen bleef Smith standvastig.

De situatie escaleerde verder toen Smith een agent aanviel terwijl hij een stoel en een metalen paal vasthield. Op de video is te zien hoe de agent de zwaai ontwijkt voordat hij Smith tackelt. Tijdens deze woordenwisseling loste een andere agent zijn vuurwapen en schoot Smith in zijn been.

Smith liep een schotwond op en werd onmiddellijk in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Hij herstelde echter en werd ontslagen

Op 13 november klaagde de openbare aanklager van Contra Costa County Smith aan voor twee zware aanklachten van aanval met een dodelijk wapen met geweld dat groot lichamelijk letsel kan toebrengen aan een vredesofficier. Daarnaast voert de openbare aanklager een onderzoek uit naar het schietincident om de wettigheid en juistheid ervan vast te stellen.

Het verhaal van binnenuit over de geheime operatie van de CIA om de Iraanse democratie omver te werpen [VIDEOS]

Free Reports: Gun Control Debunked, CIA’s Operation Mockingbird, MK-Ultra en Northwoods, Plus Democratie vs Republiek. Direct gratis downloaden


De meningen geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *