Het is niet bepaald je van het voor mensen die Max Verstappen op de voet gevolgd hebben de afgelopen jaren, maar Max Verstappen heeft dan toch besloten om de overstap te maken naar Mercedes. Het zitje van Lewis Hamilton is daar vrijgekomen. Wegens interne problemen bij Red Bull heeft Max blijkbaar besloten om het hazenpad te kiezen. Volgens internationale media is er een bedrag van 100 miljoen euro (!) gemoeid met de transfer.
De afgelopen weken en maanden was het al duidelijk dat Max en Red Bull steeds verder uit elkaar groeiden. Gisteren berichtten verschillende media zelfs nog dat Helmut Marko, de topadviseur van Red Bull en Max-vertrouweling, erop hintte dat dit zijn laatste jaar in de Formule 1 zou zijn. Blijkbaar is dat inderdaad zo. Vandaag is het nieuws namelijk gelekt dat Max overstapt naar het team van Mercedes. Niet meteen, maar aan het einde van het jaar.

Afgrijselijk. Max Verstappen gaat dus inderdaad naar Mercedes. Prima, ik zal hem blijven steunen. Maar damn, dat wordt wel lastig zo.

Volgens de grote internationale Formule 1 nieuwssites is er een bedrag van 100 miljoen euro (!) gemoeid met de transfer. Hoewel Mercedes natuurlijk Max’ grote vijand is geweest, maakt dat zijn overstap wel een flink stuk logischer. 100 miljoen euro is twee keer meer dan wat Max momenteel bij Red Bull verdient.

En dat is niet alles. Max zou ook “brand ambassador” worden. Ironisch genoeg wilde Lewis Hamilton die functie ook hebben, maar Mercedes wilde hem daar niet voor gebruiken. Blijkbaar wilde Mercedes een andere richting op, met een jongere coureur. 

Bij elkaar opgeteld zou het bedrag dat Max per jaar kan verdienen in dienst van Mercedes uitkomen op ergens tussen de 150 en 200 miljoen euro per jaar. Met andere woorden, als hij het goed doet is hij in vijf jaar tijd miljardair.

Dat dit Mercedes verandert van vijand in zijn grootste vriend is dan nogal logisch.

Ondertussen wordt ook bericht dat ofwel Fernando Alonso dan wel Carlos Sainz de grote favorieten zouden zijn om Max op te volgen bij Red Bull. Alonso is een oudere coureur, wat een fascinerende keuze zou zijn voor het Oostenrijkse team. Sainz komt uit de Red Bull-school en zou daarom een logischer keuze zijn, ook omdat hij nog niet zo oud is en nog vele jaren mee kan.

De vraag is nu: hoe gaan Max-fans reageren op dit nieuws? Steunen zij hem of beschouwen zij dit uiteindelijk als verraad?

En ja, dit is natuurlijk een grap. 1 april, jongens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *