US-POLITICS-CAMPAIGN-MONEY
Een bestuurder rijdt de drive-thru rijstrook in bij een In-N-Out Burger restaurant in Alhambra, Californië op 30 augustus 2018. - Eric Bauman, voorzitter van de Democratische Partij van Californië, roept op tot een boycot van de fastfoodketen uit Irvine, CA, nadat het 25.000 dollar heeft gedoneerd om de Californische Republikeinen in november te helpen. Naast de donatie van deze week doneerde In-N-Out $30.000 aan de GOP in 2017 en 2016. (Foto door Frederic J. BROWN / AFP) (Foto door FREDERIC J. BROWN/AFP via Getty Images)
(Photo by FREDERIC J. BROWN/AFP via Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
12:24 PM – donderdag 11 april 2024

De erfgename van In-N-Out Burger heeft verklaard dat ze “van teen tot teen” heeft gevochten om de prijzen van de fastfoodketen laag te houden tijdens de verhoging van het minimumloon in Californië. 

Advertentie

Tijdens een interview met “Today” zei In-N-Out president Lynsi Synder dat ze “een verplichting voelde om voor [hun] klanten te zorgen”

“Ik zat in VP-vergaderingen en zei: ‘We kunnen de prijzen niet zoveel verhogen, dat kunnen we niet,'” zei ze. 

Snyder nam 14 jaar geleden de voedselketen over en hielp het bedrijf tijdens de pandemie en door inflatiestijgingen heen. 

De wet verhoogde het minimumloon voor restaurants met ten minste 60 vestigingen in het hele land van $16 naar $20 per uur, met uitzondering van fastfoodrestaurants die hun eigen brood bakken en verkopend, op 1 aprilst. Dit betekent dat fastfoodmedewerkers in de Golden State $41.600 per jaar zullen verdienen.

Gouverneur Gavin Newsom (D-Calif.) ondertekende in september de wet AB 1228 en zei dat “Californië de thuisbasis is van meer dan 500.000 fastfoodmedewerkers die – al tientallen jaren – vechten voor hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden.”

“[We zijn] een stap dichter bij eerlijkere lonen, veiligere en gezondere arbeidsomstandigheden en betere opleidingen door hardwerkende fastfoodmedewerkers een sterkere stem en een stoel aan tafel te geven,” vervolgde hij. 

Naast de loonsverhogingen werd door de wetgeving ook een “Fast Food Council” opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers en vakbonden. Deze raad heeft de bevoegdheid om extra loonsverhogingen goed te keuren. Hij stelt ook richtlijnen op voor de arbeidsomstandigheden.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *