TO GO WITH AFP STORY BY ALVARO VILLALOBOS
Een werknemer van het ecologische cosmeticabedrijf Apivita controleert producten in de bedrijfswerkplaatsen in Markopoulo, ten zuiden van Athene, op 2 februari 2015. (ARIS MESSINIS/AFP via Getty Images

OAN’s Stephanie Myers
11:22 AM – vrijdag 10 mei 2024

Twee wetgevers in het Huis hebben tweepartijdige wetgeving geïntroduceerd om giftige chemicaliën te verbieden in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. 

Advertentie

Vertegenwoordigers Anna Paulina Luna (R-Fla.) en Yadira Caraveo (D-Colo.) hebben vrijdag de No Toxic Chemicals in Cosmetics Act onthuld. Het doel is om de Federal Food, Drug, and Cosmetic Act te wijzigen om cosmetica en zonnebrandcrèmes die parabenen bevatten als vervalsingen te bestempelen. 

“De parabenen in onze producten veroorzaken veel schade. Ze zitten in onze zonneschermen, onze lotions, make-up vooral, en toch doen we er niets aan, wat compleet schandalig is,” Luna zei in een YouTube-video. 

Luna legt verder uit hoe cosmetica en verzorgingsproducten met gevaarlijke chemicaliën op de markt worden gebracht en verkocht aan Amerikanen met weinig tot geen regelgeving. 

Caraveo, die arts is, zei dat ze zich zorgen maakt over de mogelijke schadelijke parabenen, waaronder huidkanker, hormonale verstoring en geboorteafwijkingen.

“De trieste realiteit is dat bijna elke volwassene in de VS sporen van vervuiling met parabenen vertoont,” schreef Caraveo. 

Voorzitter Troy Nehls (R-Texas) sloot zich ook aan bij het tweepartijdige duo als een van de oorspronkelijke mede-indieners van het wetsvoorstel, verwijzend naar zijn steun als vader van drie dochters. 

“Het is uiterst zorgwekkend dat ons land geen actie heeft ondernomen om consumenten te beschermen tegen schadelijke chemicaliën zoals parabenen, die voorkomen in cosmetische producten,” schreef Nehls.

De afgelopen jaren hebben onderzoekers alarm geslagen over kankerverwekkende of mogelijk giftige chemicaliën die in verschillende producten zitten, waaronder zonnebrandcrème, droogshampoo en deodorant. 

Experts geloven dat dit de stijging verklaart van de vraag van consumenten naar “schone” producten die vrij zijn van parabenen, sulfaten, ftalaten en andere chemicaliën. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *