Rep. Andy Ogles (R-TN) praat met verslaggevers met collega Freedom Caucus-leden Rep. Andy Biggs (R-AZ) (L). (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
3:46 PM – donderdag 9 mei 2024

Voorzitter Andy Ogles, een Republikein uit Tennessee, diende woensdag wetgeving in die houders van studentenvisa die sympathiseren met Hamas zou dwingen naar huis terug te keren, met het advies “ga in het buitenland studeren in Gaza.”

Advertentie

A copy of the legislation, bekend als de “Study Abroad Act”, werd verkregen door The Daily Caller.

De maatregel stelt dat van elke houder van een studentenvisum die is “gearresteerd voor rellen of onwettig protest” of van degenen die zijn “gearresteerd tijdens het oprichten van, deelnemen aan, of het bevorderen van een kampement” bij een Amerikaanse instelling voor hoger onderwijs, het F-, J- of M-visum onmiddellijk wordt ingetrokken.

“De mogelijkheid om hoger onderwijs te volgen in de Verenigde Staten is echt een voorrecht. Voorheen bekend om hun prestige en ongeëvenaarde academici, hebben veel elite Amerikaanse universiteiten hun zuurverdiende reputatie beschadigd door hun deuren te openen voor beïnvloedbare terroristische sympathisanten. In de afgelopen weken heeft onze natie gezien hoe deze instellingen werden overspoeld en geterroriseerd door jonge mensen die opriepen tot een derde intifada,” vertelde Ogles (R-Tenn.) aan de krant voordat hij het wetsvoorstel introduceerde.

“Deze antisemitische, anti-Amerikaanse rellen hebben verwoesting en chaos aangericht op campussen, wat heeft geleid tot de annulering van aankondigingen en persoonlijke lessen. Het is onaanvaardbaar dat we toestaan dat niet-Amerikanen onze instellingen voor hoger onderwijs terroriseren. Het is tijd om een duidelijke boodschap te sturen naar buitenlandse, Hamas-sympathiserende studenten die aan het rellen zijn: als jullie chaos naar onze universiteiten brengen, kunnen jullie ergens anders gaan studeren. Mag ik Iran, Qatar of Gaza aanraden? Dat lijkt me meer iets voor jullie,” ging hij verder.

Voorlichters Jeff Duncan (R-S.C.) en Randy Weber (R-Texas) steunen samen met Ogles het wetsvoorstel.

“Als je Amerika zo haat, zou je het eerste ticket terug naar je eigen land moeten nemen en daar naar de universiteit gaan. De weerspannige antisemieten die haat en onvrede spuwen op universiteitscampussen worden niet getolereerd in de Verenigde Staten,” zei Weber tegen de krant.

In het hele land hebben universiteitscampussen nog steeds te maken met aanhoudende protesten die chaotischer worden en lessen en campusactiviteiten verstoren.

“Als je naar Amerika komt op een studentenvisum en je steunt een terroristische organisatie als Hamas, dan ben je in overtreding van je visum,” verklaarde Duncan. “We hebben geen Hamas-sympathisanten op Amerikaanse bodem nodig die onze wetten overtreden en onze jeugd beïnvloeden om Amerika en vrijheid te haten. Als je in opstand komt namens een terroristische organisatie, zeg dan maar dag tegen je visum.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *