Flacons met het AstraZeneca COVID-19 vaccin. (Foto door CHRISTOF STACHE/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
2:51 PM – donderdag 9 mei 2024

Het Britse farmaceutische bedrijf AstraZeneca kondigde woensdag aan dat het zijn COVID-19-vaccin terugtrekt, naar verluidt vanwege een “verminderde vraag.”

Advertentie

AstraZeneca is momenteel het zesde grootste farmaceutische bedrijf ter wereld, meldt companiesmarketcap.com gemeld

Volgens een verklaring van een vertegenwoordiger van AstraZeneca begon de vraag naar het Vaxzevria-vaccin van AstraZeneca af te nemen toen er “nieuwe vaccinaties voor bepaalde COVID-variaties” op de markt verschenen.

“Omdat er inmiddels meerdere COVID-19 varianten zijn ontwikkeld, is er een overschot aan bijgewerkte vaccins. Dit heeft geleid tot een afname van de vraag naar Vaxzervria, dat niet langer wordt geproduceerd of geleverd,” aldus de verklaring.

AstraZeneca verklaarde in een nogal vage verklaring dat het bedrijf nu zou samenwerken met partners en regelgevende instanties om zowel een koers als een “weg voorwaarts” te bepalen.”

Om de promotie van het vaccin te staken, heeft AstraZeneca in maart 2024 vrijwillig de vergunning voor het in de handel brengen van het vaccin in de Europese Unie ingetrokken.

Miljoenen mensen wereldwijd ontvingen het Vaxzevria-vaccin, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Oxford. Het was een van de eerste behandelingen tegen COVID-19 die tijdens de pandemie op de markt werden gebracht.

Miljoenen mensen wereldwijd ontvingen het Vaxzevria-vaccin, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Oxford

In januari 2021 werd het Verenigd Koninkrijk de eerste die het vaccin verstrekte, bijna een jaar nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het COVID-19-virus voor het eerst had gekarakteriseerd.

AstraZeneca’s product heeft vragen opgeroepen over bijwerkingen nadat een aantal mensen bloedstolsels en andere problemen zoals “lage aantallen bloedplaatjes” begonnen te ontwikkelen die in verband werden gebracht met de injectie.

Jamie Scott, een IT-ingenieur en vader van twee kinderen, is een van de eisers die wordt genoemd in een ingediende rechtszaak tegen AstraZeneca. Na de vaccinatie in april 2021 ontwikkelde hij een bloedprop die zijn hersenen permanent beschadigde.

“AstraZeneca ontkende aanvankelijk een causaal verband tussen het vaccin en deze specifieke bijwerking, maar gaf later in rechtbankdocumenten toe dat het vaccin TTS kon veroorzaken”, aldus Business Insider India.

Hoewel het farmaceutische bedrijf woensdag nog steeds trots was op de “bijdrage” van het vaccin aan de pandemie.

“Volgens onafhankelijke schattingen zijn er alleen al in het eerste jaar van gebruik meer dan 6,5 miljoen levens gered en zijn er wereldwijd meer dan drie miljard doses toegediend”, aldus de verklaring.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *