NEW YORK - JANUARY 9: Goudstaven en munten worden te koop aangeboden bij Manfra, Tordella and Brookes, Inc. 9 januari 2003 in New York City. De goudprijs is het afgelopen jaar met bijna 30 procent gestegen door beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit nu een oorlog met Irak waarschijnlijker is geworden. (Foto door Mario Tama/Getty Images)
(Foto door Mario Tama/Getty Images)

OAN’s James Meyers
8:30 AM -Monday, April 1, 2024

Goudprijzen stegen maandag naar een nieuwe recordhoogte door verwachte renteverlagingen in de VS. 

Advertentie

De laatste gegevens lieten zien dat Spot goud 0,6% toevoegde aan de handel op $2.245,79 per ounce en U.S. gold futures steeg met meer dan 1% aan de handel op $2.266,39 per ounce. 

“Ik denk dat het een heel spannend moment is voor goud,” zei Joseph Cavatoni, marktstrateeg bij de World Gold Council maandag tegen CNBC . “Wat echt de drijvende kracht is, denk ik, is dat veel marktspeculanten echt dat vertrouwen en comfort krijgen [in] de bezuinigingen van de Fed,” zei hij.

Verder verwachten marktwatchers dat de Amerikaanse Federal Reserve in mei of juni zal beginnen met het verlagen van de rente. 

Experts stellen dat de goudprijs waardevoller wordt als de rente begint te dalen. 

Volgens Cavatoni van de World Gold Council is de waardestijging van goud te wijten aan de sterke aankopen van de centrale banken van de wereld in een poging om omgekeerde portefeuilles te diversifiëren als gevolg van inflatie, de verzwakking van de Amerikaanse dollar en geopolitieke risico’s. 

“Echt een sterk argument voor hen om te blijven kopen … [maar] laten we eens kijken of ze zo groot en zo lang blijven,” voegde hij eraan toe.

China is de belangrijkste drijvende kracht achter zowel de vraag van consumenten als de aankopen van goud door de centrale banken, volgens gegevens van de World Gold Council.

“In China zijn particuliere beleggers aangetrokken tot goud omdat de vastgoedsector het slecht heeft gedaan,” zei Caesar Bryan manager bij Gabelli Funds, eraan toevoegend dat de algemene economie van China zwak is gebleven en dat de Chinese aandelenmarkt en valuta het niet goed hebben gedaan.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *