Het besluit van agent Haylee Ouellete om in juli 2023 een man neer te schieten en te verwonden in een plaatselijk appartementencomplex is gerechtvaardigd door het overheidsbureau van de Inspecteur-generaal, dat zelfverdediging als belangrijkste motief aanvoert.

Het rapport van inspecteur-generaal Robert Devlin, dat woensdag werd vrijgegeven, geeft aan dat Ouellete meerdere schoten loste

Volgens het rapport van inspecteur-generaal Robert Devlin dat woensdag werd vrijgegeven, schoot Ouellete meerdere keren met haar dienstpistool en verwondde ze de 58-jarige Joseph Diloreto, nadat hij op haar afkwam met een mes terwijl hij haar herhaaldelijk aanspoorde om “me te slaan” De ontmoeting vond plaats toen Ouellete reageerde op een 112-oproep over een mogelijke huiselijke ruzie in een appartement aan North Main Street.

ZStack – Maak Je Immuunsysteem Schoon, Weerbaar en Resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Zoals te zien is op de camerabeelden die Ouellete op zijn lichaam droeg, vormde Diloreto een aanzienlijke bedreiging voor de agent. Hij gaf aan haar iets aan te willen doen en ging vervolgens agressief op haar af vanuit het appartement naar de binnenplaats van het complex. Ondanks Ouellete’s eerste poging om hem te bedwingen met een Taser, bleef Diloreto het mes hanteren en oprukken, haar commando’s om het wapen te laten vallen negerend.

De intense confrontatie bereikte een hoogtepunt

De intense confrontatie bereikte een kritiek punt toen Diloreto Ouellete uitdaagde om “me te slaan” terwijl hij met opgeheven handen op hem af kwam. In reactie daarop schoot Ouellete met haar vuurwapen, waardoor hij op de grond viel. Onderzoek na het incident wees uit dat een van de schoten Diloreto in zijn bovenbeen had geraakt, waardoor hij werd aangehouden.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerechtvaardigd-vrouwelijke-agent-legt-man-met-mes-neer-met-meerdere-schoten-video.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerechtvaardigd-vrouwelijke-agent-legt-man-met-mes-neer-met-meerdere-schoten-video.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerechtvaardigd-vrouwelijke-agent-legt-man-met-mes-neer-met-meerdere-schoten-video-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerechtvaardigd-vrouwelijke-agent-legt-man-met-mes-neer-met-meerdere-schoten-video-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerechtvaardigd-vrouwelijke-agent-legt-man-met-mes-neer-met-meerdere-schoten-video-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerechtvaardigd-vrouwelijke-agent-legt-man-met-mes-neer-met-meerdere-schoten-video-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerechtvaardigd-vrouwelijke-agent-legt-man-met-mes-neer-met-meerdere-schoten-video-5.jpg

Op het moment van de schietpartij was Ouellete, 28 jaar, al vier jaar lid van de Manchester Police Department, met een blanco strafblad, zoals in het rapport wordt benadrukt.

Devlin’s beoordeling concludeerde dat Ouellete’s gebruik van dodelijk geweld een gerechtvaardigde reactie was op wat ze redelijkerwijs zag als een dreiging van ernstig letsel of de dood. Het rapport weerlegde Diloreto’s ontkenning dat hij bedreigingen uitte of gewapend was, wat in overeenstemming is met de bewijsbevindingen.

<Onderzoekers van de staatspolitie die de plaats delict analyseerden, identificeerden meerdere inslagpunten van de schoten van Ouellete, waaronder de buitenkant van het appartement, een tuinhout en de betonnen deur. Teruggevonden bewijs bevestigde de opeenvolging van gebeurtenissen die leidden tot het schietincident en ondersteunde de uitspraak van de inspecteur-generaal dat de acties van Ouellete objectief redelijk en wettig waren.

Het systeem van binnenuit laten instorten: De Cloward-Piven-strategie begrijpen [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *