Foto: Unsplash/Ivy Barn

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Een Brits ouder echtpaar dat net een nieuw huis had gekocht, kreeg de schrik van hun leven. Er viel een brief van de gemeente op de mat waarin stond dat ze de woning mogelijk verplicht moesten verkopen om plaats te maken voor asielzoekers.

Jose en Ted Saunders waren ‘geschokt’ toen ze de brief van de North Northamptonshire Council kregen. De gemeente was in de veronderstelling dat het huis leegstond.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gemeente-probeerde-deze-mensen-te-dwingen-hun-huis-te-verkopen-om-plaats-te-maken-voor-asielzoekers-1.png

“Ik kon het niet geloven,” zei de 76-jarige Jose tegen de Daily Mail. “Het idee dat ze ons zouden dwingen om plaats te maken voor vluchtelingen en asielzoekers is totaal verkeerd.”Verbijsterd

De 78-jarige Ted en zijn vrouw belden de gemeente om te vragen wat er aan de hand was en drie dagen later bood een medewerker excuses aan.

Het stel is nog steeds verbijsterd. Jose vraagt zich af waarom de gemeente mensen in hemelsnaam dwingt om hun huis te verkopen zodat er asielzoekers kunnen wonen.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je zorgen dat ze het land niet meer binnenkomen en niet mensen uit hun huis jagen, zei ze.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Erg sinister en beangstigend

Politiek commentator Suzanne Evans zei op zender GB News dat ook andere Britten zijn gewaarschuwd dat ze hun huis mogelijk verplicht moeten verkopen aan de overheid zodat er buitenlanders kunnen worden gehuisvest.

Daarmee wordt eigenlijk in één klap een einde gemaakt aan privé-eigendom in dit land, zei Evans.

Ook in de Britse media verschijnen berichten waarin wordt gesteld dat ouderen ‘te groot’ wonen.

“Wie bepaalt dat je huis te groot voor je is? Laat mensen lekker zelf bepalen waar ze wonen,” aldus Evans, die vreest dat er een reden is dat ze mensen uit hun huis willen hebben. Ook in Groot-Brittannië wordt euthanasie al gepromoot. “Het wordt allemaal erg sinister en beangstigend.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *