Veurne

Op de E40 in Veurne is een persoon donderdagochtend in alle vroegte dodelijk aangereden. Het lichaam werd meermaals aangereden op de snelweg, maar de omstandigheden zijn erg onduidelijk. De E40 werd om 5.30 uur afgesloten voor de vaststellingen.

Jelle Houwen

Wat er precies gebeurde, is nog erg onduidelijk. Zeker is dat er om 4.15 uur twee wagens aan de kant van de snelweg E40 richting Jabbeke stonden waarbij de eerste auto, een BMW met Britse nummerplaten, een voorwiel was verloren. Het regende fel en was donker. Op dat moment werden ook de hulpdiensten gebeld waarbij gewag werd gemaakt van het verkeersongeval en waarbij vermoedelijk een lichaam op de snelweg werd opgemerkt. Een ziekenwagen en signalisatiewagen van de brandweer snelden ter plaatse en zij stootten op het lichaam op de snelweg. Er werd een tent ter plaatse gevraagd, maar die opzetten had omwille van de omstandigheden geen zin. Het lichaam bleek al meermaals aangereden te zijn. (Lees verder onder de foto)

Aanvankelijk werd eerst de pechstrook afgesloten.© jhm

E40 afgesloten

Vermoedelijk werd de persoon eerder al meermaals aangereden en kwamen de twee bestuurders van de auto’s er om 4.15 uur nogmaals mee in botsing. “De vaststellingen doen is erg moeilijk, want het lichaam is onherkenbaar”, klinkt het bij de federale wegpolitie. “Een identificatie doen is zo goed als onmogelijk. We kunnen zelfs niet vaststellen of het om een man of vrouw gaat. We zullen de snelweg wel afsluiten om na te gaan of we in alle veiligheid nog vaststellingen kunnen doen en de brandweer de kans te geven de snelweg vrij te maken.”

Wie het slachtoffer is en wat die te voet op de E40 deed, is dus nog niet bekend en zal mogelijk nooit duidelijk worden.

Omdat dat over een vrij aanzienlijke afstand moest gebeuren, werd besloten de snelweg om 5.30 uur volledig af te sluiten richting Jabbeke. Het verkeer moest de afrit nemen in Veurne en er weer op rijden in Oostduinkerke.

De snelweg werd volledig afgesloten.© jhm

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *