De heropleving van het aandeel GameStop heeft de financiële wereld opnieuw stormenderhand veroverd. Maandag stegen de aandelen met 74,4%, gevolgd door een stijging van 88% in de premarket op dinsdag. Deze indrukwekkende rally werd veroorzaakt door een social media post van Keith Gill, ook bekend onder zijn online alias “Roaring Kitty” Gill’s invloed was een drijvende kracht achter de eerste meme-aandelengekte van januari 2021, en zijn recente activiteit op het platform dat vroeger bekend stond als Twitter heeft de interesse van investeerders en speculatieve handel in GameStop-aandelen weer aangewakkerd.

Waar deze significante stijging van de aandelenkoersen ook toe te schrijven is aan een stijging van de aandelenkoersen met 88% voorafgaand aan de beurshandel

Terwijl deze aanzienlijke sprongen in de waarde van de aandelen een echo zijn van de chaotische handelspatronen van twee jaar geleden, heeft de huidige stijging nog niet hetzelfde intensiteitsniveau bereikt als in 2021. Desalniettemin heeft de terugkeer van Roaring Kitty naar de sociale media duidelijk aangetoond dat invloedrijke online persoonlijkheden een blijvende invloed hebben op de marktdynamiek.

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Ondanks de parallellen met gebeurtenissen uit het verleden, onderstrepen de recente schommelingen in het aandeel GameStop de aanhoudende volatiliteit en de kracht van sociale media om de financiële markten dramatisch te beïnvloeden, met één enkel bericht van een goed gevolgd figuur.

< href="ZStack" of "ZStack"?

Noodhulpkits – My Patriot Supply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *