Foto: Pepijn van Houwelingen (Videostill X/Forum voor Democratie)

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Forum voor Democratie heeft de regering vragen gesteld over de risico’s van een mogelijke nucleaire oorlog als gevolg van het conflict dat zich momenteel in Oekraïne afspeelt.

De ‘antwoorden’ zijn nu binnen. Er blijkt in veel gevallen geen enkele relatie te zijn tussen de vraag en het antwoord. Ministers Ollongren en Bruins Slot maken het wel heel bont, constateert Pepijn van Houwelingen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/fvd-stelt-vragen-over-de-oorlog-in-oekraine-en-de-antwoorden-zijn-verbijsterend-1.png

De Franse president Macron zei niet te willen uitsluiten dat Frankrijk troepen naar Oekraïne stuurt. Als dat gebeurt, is de kans op een nucleaire oorlog best wel groot, reageerde Rusland.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Geen antwoord

FVD vroeg de ministers hoe serieus ze hierdoor de dreiging van een nucleaire oorlog achten. Ze antwoorden dat ‘Rusland de oorlog is begonnen door Oekraïne onrechtmatig binnen te vallen’ en dat ‘het Rusland is dat de kans op een verbreding van de oorlog doet toenemen’.

Er kwam dus geen antwoord op de vraag, zegt Van Houwelingen in een filmpje.

Hij vroeg het kabinet ook hoe zij de uitspraak van commandant Eichelsheim beoordeelt, die eerder zei dat niets is uitgesloten als het gaat om de steun aan Oekraïne. FVD vroeg of het sturen van Nederlandse troepen daar ook onder valt.

Het antwoord: de commandant adviseert het kabinet over militaire steun aan Oekraïne en weegt alle opties. Weer geen antwoord op de vraag.

Zeer zorgelijk

“Alsof je vraagt aan iemand: zullen we met de auto naar Frankrijk of Duitsland op vakantie? Diegene antwoordt dan: een auto is een vervoermiddel waarmee je op vakantie kunt gaan,” aldus Van Houwelingen.

Hij noemt in het filmpje nog een aantal voorbeelden die eruit sprongen.

Als we dit soort antwoorden krijgen, en die krijgen we steeds vaker, dan weet je dat ze klem zitten, ze kunnen geen kant op, ze hebben geen verhaal, zegt Van Houwelingen. “Het is zeer ernstig dat de Kamer de regering hiermee laat wegkomen. De regering is grondwettelijk verplicht antwoord te geven op vragen en dat doen ze dus niet. En dat is zeer zorgelijk.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *