Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Het coronavaccin van AstraZeneca is momenteel inzet van een felle juridische strijd in Groot-Brittannië, bericht De Telegraaf. Een groep Britten claimt een schadevergoeding van 100 miljoen pond omdat zij ernstige gezondheidsschade hebben opgelopen door de prik.

AstraZeneca heeft in de rechtbank voor het eerst toegegeven dat het vaccin ‘in zeer zeldzame gevallen’ voor bloedstolsels kan zorgen. “Het heeft drie jaar geduurd voordat ze dit toe wilden geven,” zei één van de advocaten.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/de-dominostenen-beginnen-te-vallen-miljoenen-mensen-zullen-de-weg-naar-de-rechtbank-vinden-1.png

Saillant detail: de verdediging van AstraZeneca wordt betaald door de Britse regering. De farmagigant beweert dat zijn vaccin, dat ook in Nederland werd ingezet, alleen al in het eerste jaar van de coronacrisis 6 miljoen levens heeft gered.

Desastreuze gevolgen van deze leugens

‘Veilig en effectief’ en ‘geen langetermijnbijwerkingen’ was de belofte van de overheid. Nu kampen steeds meer mensen met de desastreuze gevolgen van deze leugens. De Staat had wel een punt: desinformatie is inderdaad levensgevaarlijk, aldus oud-Kamerlid Wybren van Haga.

Frank Ruesink vroeg op 16 april 2020 aan Hugo de Jonge of hij ooit twijfelt aan de veiligheid van vaccins. Hij liet stellig weten ‘nooit te twijfelen aan de veiligheid van vaccins’.

“Nu we een paar jaar verder zijn en we ondertussen allemaal weten dat twijfel toch onderdeel is van het gezond verstand, komt AstraZeneca opeens met de verklaring dat hersenbloedingen toch voor kunnen komen na het gebruik van hun vaccin,” merkt Ruesink op.Een fooitje voor wat nog zal volgen

“Hierin sluit AstraZeneca dus aan in het rijtje van vaccinfabrikanten die zich moeten verantwoorden voor de rechter voor de onveiligheid van hun producten,” voegt hij toe.

Auteur Fred van ’t Ent reageert: “Het duurde jaren, maar de dominostenen beginnen te vallen.”

“Toegeven doe je als de druk te groot geworden is. Deze 100 miljoen is een fooitje voor wat nog zal volgen. Dit is goed nieuws!” zegt hij.

“Wereldwijd zullen miljoenen mensen de weg naar de rechtbank vinden. Dit zal nog jaren duren. Hoewel de aanleiding dramatisch en treurig is, zie ik graag de schuldigen terechtstaan.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *