Foto: Wouter Aukema, Sonia Elijah en Anne Merel Kloosterman (Videostill Rumble/Sonia Elijah investigates)

Help door dit met kennissen op je socials te delen!

Data-analist Wouter Aukema heeft in een interview met onderzoeksjournalist Sonia Elijah de verschrikkingen achter de gegevens van het Europees centrum voor de registratie van bijwerkingen (EudraVigilance) blootgelegd.

Aukema besloot van de website van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) alle gemelde gevallen van bijwerkingen te downloaden. Dus niet alleen van de coronavaccins, maar ook van andere medicijnen. Dat waren er 15 miljoen verspreid over 20 jaar voor 6000 middelen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/data-analist-legt-verschrikkingen-achter-gegevens-europese-bijwerkingendatabank-bloot-1.png

Om die data handmatig te downloaden zou je met 100 mensen 100 jaar bezig zijn en dus schreef hij een script dat het proces automatiseerde. Hij wist op deze manier alle EMA-data binnen twee uur te downloaden.

Bekijk het interview:

Explosie

Na de uitrol van de coronaprikken explodeerde het aantal gemelde bijwerkingen. Tot zijn verbazing was de meest gemelde bijwerking van het Covid-vaccin Covid.

Een jaar later gebeurde er iets opvallends. Het aantal bijwerkingen van bepaalde medicijnen explodeerde eind 2022, begin 2023 ook. Denk aan middelen zoals Inflectra (infliximab) tegen ontstekingen en Keytruda (pembrolizumab) tegen kanker.

Dat betekent dat een jaar na de uitrol van de coronavaccins opeens veel meer mensen dan normaal medicijnen kregen voorgeschreven tegen ontstekingen en kanker.

Belangrijk punt

In het interview kwam ook Anne Merel Kloosterman aan het woord. Zij vertegenwoordigt mensen die zijn beschadigd door de coronavaccinatie en werd zelf ook geconfronteerd met vaccinatieschade.

Kloosterman maakte een belangrijk punt met betrekking tot de oversterfte. Ze merkte op dat de ‘onverklaarbare’ oversterfte het gevolg is van privacywetgeving en de herdefiniëring van de status ‘gevaccineerd’.

Gevaccineerde personen werden 14 dagen na Pfizer, Moderna en AstraZeneca nog gedefinieerd als ongevaccineerd en tot 28 dagen na Janssen. Als je binnen die termijn overlijdt, word je meegeteld als ongevaccineerde.

En dankzij een wetswijziging kan het lastig worden om de werkelijke doodsoorzaak te achterhalen. Als een overledene geen toestemming heeft gegeven aan nabestaanden voor inzage in het medisch dossier, zal de officiële doodsoorzaak nooit achterhaald kunnen worden in verband met privacywetgeving, aldus Kloosterman.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *