Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Data-analist Wouter Aukema en vertegenwoordiger van vaccinatieslachtoffers Anne Merel Kloosterman waren opnieuw te gast bij Jim Ferguson en dit keer hadden ze een patholoog meegenomen om de data te duiden.

Aukema besloot onlangs van de website van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) alle gemelde gevallen van bijwerkingen te downloaden. Dus niet alleen van de coronavaccins, maar ook van andere medicijnen. Dat waren er 15 miljoen verspreid over 20 jaar voor 6000 middelen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/data-analist-laat-meest-recente-gegevens-uit-europese-bijwerkingendatabase-zien-en-alles-explodeert-1.png

Na de uitrol van de coronaprikken explodeerde het aantal gemelde bijwerkingen. De meest gemelde bijwerking van het COVID-vaccin was COVID. “Dat is verbazingwekkend,” zei Aukema.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Het is alarmerend wat ik zie

Een jaar later gebeurde er iets opvallends. Het aantal bijwerkingen van bepaalde medicijnen explodeerde eind 2022, begin 2023 ook. Denk aan middelen zoals Inflectra (infliximab) tegen ontstekingen en Keytruda (pembrolizumab) tegen kanker.

Dat betekent dat een jaar na de uitrol van de coronavaccins opeens veel meer mensen dan normaal medicijnen kregen voorgeschreven tegen ontstekingen en kanker.

Aukema heeft nu ook de meest recente data gedownload, die betrekking hebben op de rest van 2023 en 2024. “Het is alarmerend wat ik zie. Het ziet er niet goed uit,” zei hij tegen Ferguson.

Dat is schokkend

Alles explodeert. Het aantal gevallen van bijwerkingen dat wordt gemeld per medicijn is in sommige gevallen vervijfvoudigd ten opzichte van de periode voor de uitrol van de vaccins. “Dat is schokkend,” reageerde Ferguson. “Dat is inderdaad schokkend,”  zei Aukema.

Hij lichtte er enkele medicijnen uit en de patholoog, Ivana Pavic uit Kroatië, wist te vertellen dat die voorgeschreven worden bij oog- en huidaandoeningen, en kankers. Daaruit kunnen we concluderen dat er op dit moment heel veel mensen zijn met deze aandoeningen, zei ze.

Goed nieuws

Aukema deed nog een trieste ontdekking. Hij vond in de gegevens van het EMA ook bijna 300 gevallen van bijwerkingen die na COVID-vaccinatie zijn gemeld bij baby’s tot 1 maand oud. “Mijn God,” zei Ferguson. “Dat is echt schokkend.”

Maar er is ook goed nieuws. Professoren van meerdere universiteiten hebben de complete dataset van Aukema gedownload en doen daar nu onderzoek naar.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *