Foto: Pexels/Pixabay

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

In de Baai van San Francisco zijn wetenschappers stilletjes begonnen met het eerste testproject in de Verenigde Staten om ‘global warming’ terug te dringen. Ze maken wolken dikker om zonlicht te weerkaatsen.

Het experiment werd niet breeduit aangekondigd om te voorkomen dat mensen in verzet zouden komen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/controversieel-geo-engineeringsproject-start-stilletjes-zoveelste-complottheorie-blijkt-complotfeit-1.png

We spreken in dit geval ook wel van zonnestralingsbeheer of solar radiation management, projecten in het kader van geo-engineering waarbij getracht wordt zonlicht op grote schaal te weerkaatsen.

Erg controversieel

Onderzoekers van de Universiteit van Washington sproeien biljoenen microscopische zoutdeeltjes in de lucht om wolken dikker te maken. Het experiment loopt tot eind mei.

Zonnestralingsbeheer is erg controversieel omdat het gebruik van dit soort technologieën weerspatronen kan veranderen en de oogst negatief kan beïnvloeden.

Rotzooi

De media zijn in ieder geval dolenthousiast over het experiment. Zo schrijft de krant San Francisco Chronicle dat ‘het weer perfect is voor een geo-engineeringsstudie die de eerste in zijn soort is’.

Journalist Eric van de Beek reageert: “Zoveelste complottheorie blijk complotfeit. Ze zijn werkelijk bezig rotzooi in de atmosfeer te spuiten om het zonlicht te blokkeren.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *