In de vroege uurtjes vond in een bar in Indianapolis een gewelddadige uitbraak plaats met tragische gevolgen. Het incident vond rond 1:30 uur plaats bij 11:11 Bar & Grille aan East Washington Street. Twee agenten van de Indianapolis Metropolitan Police Department, die niet in dienst waren en als bewakers werkten, bevonden zich midden in de chaos toen een confrontatie binnen in de bar oversloeg naar de parkeerplaats.

[embedded content]

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Dominique Lamont Durham Sr., 37, begon, nadat hij de zaal was uitgezet, te schieten in de richting van de menigte en de agenten van buiten het etablissement. De intense situatie werd vastgelegd op lichaamscamera’s. Hierop was te zien hoe een agent, geïdentificeerd als Cain, in zijn dij werd geschoten, maar erin slaagde terug te schieten samen met agent Barron. Te midden van het geweervuur werden ook verschillende omstanders geraakt en raakten gewond.

De politie bevestigde later dat Durham verantwoordelijk was voor minstens drie van de verwondingen. De omvang van de verwondingen van de vierde omstander en of deze veroorzaakt zijn door Durham of door politievuur wordt nog onderzocht. Alle gewonden bleken niet-levensbedreigende verwondingen te hebben en werden naar lokale ziekenhuizen vervoerd.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bodycam-en-bewakingsbeelden-van-massale-schietpartij-vrijgegeven-door-de-politie-van-indianapolis-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bodycam-en-bewakingsbeelden-van-massale-schietpartij-vrijgegeven-door-de-politie-van-indianapolis-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bodycam-en-bewakingsbeelden-van-massale-schietpartij-vrijgegeven-door-de-politie-van-indianapolis-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bodycam-en-bewakingsbeelden-van-massale-schietpartij-vrijgegeven-door-de-politie-van-indianapolis-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bodycam-en-bewakingsbeelden-van-massale-schietpartij-vrijgegeven-door-de-politie-van-indianapolis-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bodycam-en-bewakingsbeelden-van-massale-schietpartij-vrijgegeven-door-de-politie-van-indianapolis-videos-4.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/bodycam-en-bewakingsbeelden-van-massale-schietpartij-vrijgegeven-door-de-politie-van-indianapolis-videos-5.jpg

De confrontatie eindigde waarbij Durham twee keer werd neergeschoten. Hij werd later dood verklaard nadat een vriend hem met spoed naar het Community East Hospital had gebracht. In de nasleep van het incident werd het door Durham gebruikte vuurwapen teruggevonden, samen met 13 afgevuurde patronen die de politie aan hem toeschreef.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

IMPD Chief Chris Bailey betuigde zijn medeleven met het verlies van het leven en zijn opluchting dat de gewonde agent geen ernstiger verwondingen opliep. Hij erkende echter dat de betrokken agent een lang emotioneel herstel te wachten staat. Het incident benadrukte de gevaren waarmee ordehandhavers routinematig worden geconfronteerd en zette aan tot verdere discussies over openbare veiligheidsmaatregelen in uitgaansbuurten.

Radicalen ONMASKED: Saul Alinsky’s ‘Regels voor radicalen’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *