LONDON, ENGLAND - JUNE 21: De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken spreekt de openingszitting toe op de eerste dag van de Ukraine Recovery Conference in het InterContinental London O2 op 21 juni 2023 in Londen, Engeland. Het VK en Oekraïne zijn samen gastheer van de Ukraine Recovery Conference 2023 en zullen zich richten op het mobiliseren van internationale steun voor de economische en sociale stabilisatie van Oekraïne en het herstel van de gevolgen van de illegale oorlog van Rusland. (Foto door Henry Nicholls - WPA Pool/Getty Images)
(Foto door Henry Nicholls – WPA Pool/Getty Images)

OAN’s James Meyers
2:40 PM -Tuesday, April 2, 2024

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de functie van chief diversity and inclusion officer officieel ingevuld nadat deze functie 10 maanden vacant was. 

Advertentie

Secretaris van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kondigde dinsdag aan dat Zakiya Carr Johnson, die eerder van 2010 tot 2017 op het ministerie van Buitenlandse Zaken werkte, was gekozen om het State Department’s Office of Diversity and Inclusion te leiden in een poging om “onze diepe inzet voor diversiteit, gelijkheid, inclusie en toegankelijkheid (DEIA) op het ministerie te bevorderen.”

Opgedragen met het opbouwen van “een personeelsbestand dat Amerika weerspiegelt,” Johnson zal ambassadeur Gina Abercrombie-Winstanley vervangen, die eerder diende als de chief diversity and inclusion officer van het State Department van april 2021 tot juni 2023. 

“In de afgelopen drie jaar heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken aanzienlijke vooruitgang geboekt op dit gebied, maar er blijft werk aan de winkel”, aldus Blinken. “We zullen deze missie op een agressieve manier blijven nastreven, want het werven, koesteren en promoten van de meest capabele beroepsbevolking is essentieel voor onze nationale veiligheid.”

Blinken sprak vol lof over Johnson en zei dat haar “eerdere werk ter bevordering van ondernemerschap en toegang tot kansen voor ondervertegenwoordigde bevolkingsgroepen, evenals haar inzet voor inclusief leiderschap ons sterker, slimmer en innovatiever maken.”

“Iedereen op het ministerie moet werken aan het bevorderen van DEIA als we de inclusieve werkomgeving willen creëren die we nodig hebben om de beste talenten van het land te blijven aantrekken en behouden. Als de mensen die beslissingen nemen namens het Amerikaanse volk niet de volledige diversiteit van onze natie weerspiegelen, verliezen we allemaal en is onze nationale veiligheid zwakker”, voegde Blinken eraan toe in de aankondiging

De nieuwste benoeming komt nadat Blinken de functie van chief diversity and inclusion officer in 2021 had gecreëerd. Blinken verklaarde tijdens de goedkeuring van de nieuwe functie dat deze “het senior leiderschap verantwoordelijk zal houden” voor het implementeren van nieuwe programma’s voor diversiteit en inclusie en rechtstreeks aan hem zal rapporteren.

Al sinds Biden het Witte Huis heeft overgenomen, heeft zijn regering diversiteit, gelijkheid en inclusie bovenaan de prioriteitenlijst voor Amerika gezet. 

Blinken stuurde bovendien een memo naar medewerkers van het State Department om geen genderspecifieke taal te gebruiken. 

“Vermijd tijdens het spreken zinnen als “dappere mannen en vrouwen in de frontlinies”, aldus Blinkens memo van 5 februari, die voor het eerst in handen kwam van de National Review. In plaats daarvan werden medewerkers van het State Department aangespoord om “specifiekere taal te gebruiken zoals ‘moedige eerstehulpverleners’, ‘moedige soldaten’ of ‘moedige DS-agenten'”

De nieuw toegevoegde DEI-leidraad doorloopt een lijst van bepaalde geslachtsbepaalde zinnen en woorden die moeten worden vermeden, waaronder: “jullie”, “dames en heren”, “moeder/vader”, “zoon/dochter” en “man/vrouw.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft als taak de president te adviseren over buitenlands beleid en te onderhandelen over overeenkomsten met andere landen. De memo werd vrijgegeven terwijl de VS te maken heeft met twee oorlogen tussen Israël en Hamas, evenals Oekraïne en Rusland. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *