Joe Biden heeft de krantenkoppen gehaald nu er berichten zijn opgedoken waaruit blijkt dat zijn regime 3.500 door het Congres goedgekeurde bommen heeft achtergehouden voor verzending naar Israël, ondanks het feit dat hij meer dan twee weken geleden een wetsvoorstel voor 95 miljard dollar aan buitenlandse hulp heeft ondertekend. Deze ontwikkeling vond plaats in de context van de komende inval van Israël in het laatst overgebleven Hamasbolwerk Rafah. De beslissing staat in schril contrast met de macht van het Congres en trekt parallellen met politieke manoeuvres uit het verleden.

[embedded content]

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

De aankondiging van het Biden-regime dat Israël en Hamas op het laatste moment een staakt-het-vuren overeen zijn gekomen, heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen, aangezien Israël dergelijke voorwaarden niet had aangeboden of geaccepteerd. Velen beschouwen dit als een opzettelijke poging om de Israëlische operatie in Rafah te vertragen in plaats van een oprechte poging om duurzame vrede te bereiken.

Critici hebben gewezen op een eerder geval waarin president Donald Trump hulp aan Oekraïne wilde onthouden die was goedgekeurd door het Congres. In beide gevallen zouden er politieke berekeningen in het spel zijn. Sommigen beweren dat de acties van Biden, schijnbaar afwijkend van zijn eerdere standpunt van onwrikbare steun voor Israël, een poging zou kunnen zijn om de extreem-linkse basis in Dearborn, Michigan, en Morningside Heights in New York te sussen, mogelijk gericht op het versterken van zijn kansen voor herverkiezing in 2024.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

De situatie vestigt de aandacht op de vorige impeachment van Trump, waarbij hij werd beschuldigd van het gebruik van door het Congres goedgekeurde hulp aan Oekraïne voor zijn politieke voordeel. Als dergelijke acties hebben geleid tot de impeachment van Trump, dan zou volgens sommigen het achterhouden van munitie aan Israël door Biden soortgelijke gevolgen kunnen hebben.

[embedded content]

Deze controverse doet ook denken aan eerdere incidenten met buitenlandse hulp. Tijdens het presidentschap van Trump werd vastgesteld dat zijn regering de Impoundment Control Act had overtreden toen ze bijna een kwart miljard dollar aan hulp voor Oekraïne uitstelde voor het fiscale jaar 2019. Ondanks kritiek gaf Trump de hulp uiteindelijk vrij voor het einde van het fiscale jaar. De vergelijking dient als achtergrond voor het huidige debat over Biden’s aanpak van de hulp aan Israël.

In het licht van de controverse zijn er vragen gesteld over de implicaties van het achterhouden van hulp voor politiek gewin en het potentieel voor impeachment. De omvang van de hulp, die ongeveer een kwart miljard dollar bedraagt, en de vermeende bedoelingen achter het uitstel hebben de kritische blik op Biden’s beslissing vergroot. Nu Israël op het punt staat de confrontatie met Hamas aan te gaan, weegt het debat over de aanpak van de hulp door het regime zwaar, waarbij sommigen speculeren over de mogelijke afstemming van Biden’s acties op zijn politieke basis ten koste van cruciale overwegingen op het gebied van buitenlands beleid.

Radicalen ONMASKED: Saul Alinsky’s ‘Regels voor radicalen’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *