STURTEVANT, WISCONSIN - MAY 08: De Amerikaanse president Joe Biden spreekt gasten toe tijdens een evenement in het iMet Center van Gateway Technical College op 08 mei 2024 in Sturtevant, Wisconsin. Tijdens het evenement sprak Biden over het plan van Microsoft om 3,3 miljard dollar te investeren in de bouw van een datacenter voor kunstmatige intelligentie in de staat. (Foto door Scott Olson/Getty Images)
De Amerikaanse president Joe Biden spreekt gasten toe tijdens een evenement in het iMet Center van Gateway Technical College op 08 mei 2024 in Sturtevant, Wisconsin. (Foto door Scott Olson/Getty Images)

OAN’s Katie Smith
4:44 PM – donderdag 9 mei 2024

Joe Biden blijft beweren dat zijn regering het meeste heeft gedaan voor de economie.

Advertentie

Tijdens een interview op woensdag had Biden het opnieuw over het creëren van banen. Hij vergat met name te vermelden dat veel van deze banen terugkeerden na de neergang van de pandemie.

Hij suggereerde ook dat Amerikanen die de last van hoge prijzen en rentevoeten voelen, het helemaal mis hebben.

Maar volgens het Bureau of Labor Statistics zijn de gemiddelde prijzen van goederen en diensten sinds het aantreden van Biden met 19% gestegen.

Biden gaf verder de schuld van deze stijging aan de hebzucht van bedrijven en “shrinkflation” Hij verzuimde echter de ongebreidelde belasting- en uitgavencampagne van zijn regering te noemen.

Biden zei dat de inflatie 9% was toen hij aantrad. Maar toen Donald Trump het Witte Huis verliet, stond de inflatie op 1,4%.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *