Arizona Gov. Katie Hobbs spreekt voorafgaand aan de opmerkingen van president Joe Biden op de Intel Ocotillo Campus op 20 maart 2024 in Chandler, Arizona. (Foto door Rebecca Noble/Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
4:02 PM – maandag 1 april 2024

De staat Arizona heeft nu officieel Pluto geadopteerd, het hemellichaam dat eerder was gedegradeerd tot “dwergplaneet”

Advertentie

Pluto is nu opgenomen in de Arizona Revised Statutes, naast symbolen zoals de bola das en het cactuskoninkje, dankzij wetgeving goedgekeurd door de Democratische gouverneur Katie Hobbs.

De politicus die het initiatief heeft genomen, afgevaardigde Justin Wilmeth (R-Ariz.), beschrijft zichzelf als een “geschiedenis-nerd” en zijn passie voor de ontdekking van Pluto in 1930 bij het Lowell Observatorium in Flagstaff diende als drijvende kracht achter zijn wetgevende stap.

Wilmeth riep uit: “Het hele verhaal van Clyde [Tombaugh] is gewoon verbazingwekkend,” vol ontzag voor Tombaughs prestaties in de pre-digitale astronomie.

Pluto’s onderscheid als de enige “planeet” die in de Verenigde Staten is gevonden, maakt hem bijzonder in de geschiedenis van het Amerikaanse zuidwesten.

Desondanks het feit dat Pluto door de Internationale Astronomische Unie niet langer de status van volwaardige planeet heeft, leek Wilmeth zich niet te laten afschrikken door de benoemingen van de wetenschappelijke gemeenschap.

In overeenstemming verklaarde gouverneur Hobbs (D-Ariz.): “Ik ben trots op Arizona’s pionierswerk op het gebied van ruimteonderzoek.”

Wilmeth zei verder dat hij het ziet als een kans om de volgende generatie wetenschappers en ontdekkingsreizigers te inspireren en om aandacht en toeristen naar Flagstaff te trekken. Hij speculeerde ook: “Misschien is het ook een deel toerisme.”

<Tegenstanders van de wet, zoals Senator Sally Ann Gonzales (D-Ariz.), benadrukten het belang van "wetenschappelijke nauwkeurigheid"

Aanvullend voerde senator Rosanna Gabaldon (D-Ariz.) aan dat de staat zich in de tussentijd op dringendere zaken moet richten.

Een stemming in het Huis over de officiële aanwijzing is al met vlag en wimpel geslaagd.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *