Foto: Pexels/Ieva Brinkmane

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Over een maandje, vlak voor de verkiezingen, zijn jullie op je zwakst en dan zullen we er zijn met z’n allen in Brussel, zegt voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever in een vlog tegen de regeringspartijen. Op 6 juni zijn er Europese parlementsverkiezingen.

“Jullie weten niet wat er op je afkomt,” waarschuwt Van den Oever. “Wij gaan jullie van de kaart vegen. En we maken korte metten met jullie.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/alle-boze-boeren-komen-eraan-jullie-weten-niet-wat-er-op-je-afkomt-1.pngEr komt wat aan

Wij gaan vol gas en het Europese beleid kantelen, kondigt hij aan. “En wij zijn niet alleen in Nederland. Er komt wat aan. En ze hebben de juiste spirit te pakken. Het zit ze allemaal tot hier,” zegt Van den Oever, terwijl hij met zijn hand tot boven zijn hoofd wijst.

Als je denkt dat wij het gehad hebben, dan moet je de rest van de Europeanen maar eens horen, voegt hij toe.

Berg je maar

In Spanje is het geld voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) kwijt. “Die boeren krijgen niks. Helemaal niks. Het is allemaal weg en in andere zakken beland.”

“Die Fransen – die hebben jullie gezien in Brussel – hebben de zak allang vol. Berg je maar, want er gaat wat komen naar Brussel.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *