U. S. procureur voor Zuid-Carolina Adair Ford Boroughs spreekt nadat hij op maandag 1 april 2024 in Charleston is veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf voor financiële misdrijven.De openbare aanklager voor Zuid-Carolina Adair Ford Boroughs spreekt nadat Alex Murdaugh op maandag 1 april 2024 in Charleston, S.C. (AP Photo/Jeffrey Collins) is veroordeeld tot 40 jaar federale gevangenisstraf voor financiële misdrijven.
U.De openbare aanklager voor Zuid-Carolina Adair Ford Boroughs spreekt nadat Alex Murdaugh op maandag 1 april 2024 in Charleston, S.C. is veroordeeld tot 40 jaar federale gevangenisstraf voor financiële misdrijven (AP Photo/Jeffrey Collins)

OAN’s James Meyers
11:01 AM -Monday, April 1, 2024

Veroordeelde moordenaar Alex Murdaugh is maandag door een federale rechter veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf voor het stelen van miljoenen dollars van zijn cliënten. 

Advertentie

De veroordeling van Murdaugh door rechter Richard Gergel zal samenvallen met de straffen die Murdaugh al uitzit. 

De veroordeling komt nadat federale aanklagers vorige week in een filing verklaarden dat Murdaugh faalde voor een leugendetectortest waar hij aan meedeed als onderdeel van een plea deal. Aanklagers verklaarden ook dat ze 11 nieuwe financiële slachtoffers hebben geïdentificeerd en nog eens $1,3 miljoen aan gestolen geld. 

De rechter staat Murdaugh toe om zijn gevangenisstraffen voor staats- en federale misdrijven tegelijkertijd uit te zitten. Hij zit momenteel een straf van 27 jaar uit die eerder door South Carolina is opgelegd voor aanverwante misdaden. De rechter beval Murdaugh ook om meer dan $8 miljoen aan restitutie te betalen aan zijn financiële slachtoffers. 

“De omvang en alomtegenwoordigheid van Murdaugh’s bedrog is onthutsend,” zeiden aanklagers vorige week in hun aanklacht. “Hij is een van de meest productieve fraudeurs die deze staat ooit heeft gezien. Toen het kaartenhuis begon te vallen, vermoordde Murdaugh zijn vrouw en zoon.”

Murdaugh pleitte afgelopen september schuldig aan 22 aanklachten voor federale financiële misdrijven, met de afspraak dat hij zich zou onderwerpen aan een leugendetector.

Elk van de verschillende aanklachten had een maximum van minstens 20 jaar gevangenisstraf tot gevolg, volgens het Department of Justice (DOJ). 

De veroordeelde moordenaar zit momenteel een levenslange gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating uit voor de moorden op zijn vrouw Margaret en hun jongere zoon Paul, 22 jaar, in 2021. Murdaugh probeert in beroep te gaan tegen zijn veroordeling. 

Het verdedigingsteam van de voormalige letselschadeadvocaat heeft echter de beschuldigingen ontkend dat hij zijn pleidooi overeenkomst heeft geschonden, en zei in een filing dat ze in staat zouden moeten zijn om te reageren in documenten die openbaar kunnen worden gemaakt.

“De regering toestaan om Murdaugh publiekelijk te beschuldigen van het schenden van zijn pleidooi overeenkomst terwijl de regering ook toestaat om al het vermeende bewijs ter ondersteuning van die beschuldiging te verbergen voor het publiek zou het recht van het publiek op de waarheid schenden,” aldus de indiening.

Federale aanklagers hebben altijd aangevoerd dat de details niet mogen worden vrijgegeven vanwege het lopende onderzoek van de Grand Jury. 

De veroordeelde moordenaar pleitte vorig jaar schuldig aan vier aanklachten wegens het witwassen van geld, vijf aanklachten wegens draadfraude, een aanklacht wegens bankfraude en andere aanklachten. 

De laatste veroordeling komt slechts een jaar na Murdaugh’s dubbele moordproces, waarin hij ontkende zijn vrouw en zoon te hebben vermoord, maar wel toegaf financieel wangedrag te hebben gepleegd. 

De aanklagers in South Carolina beschuldigden Murdaugh ervan hen te hebben vermoord om medelijden te krijgen en om hem af te leiden van financiële misdaden die zijn carrière in South Carolina zouden ruïneren. 

Onafhankelijk van wat er gebeurt in het moordberoep van Murdaugh, zal de veroordeelde moordenaar in de gevangenis blijven. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *