(Phots via; New York Fire Department)

(Phots via; New York Fire Department )

OAN’s Abril Elfi
10:53 AM – maandag 1 april 2024

Zes mensen zijn gewond geraakt bij een enorme brand die een deel van een katholieke kerk in Brooklyn verwoestte tijdens een paasdienst.

Advertentie

Volgens ambtenaren brak de brand even voor 14.00 uur uit bij Our Lady of the Rosary Pompeii aan Seigel Street.

Video’s op sociale media laten vlammen zien die uit het kerkgebouw schieten. 

De brandweer verklaarde dat kerkgangers rook roken en om hulp riepen terwijl ze het gebouw evacueerden. 

“Terwijl de paasdiensten werden gehouden, roken parochianen rook en ze zijn onmiddellijk geĂ«vacueerd. Er waren ongeveer 150 parochianen binnen. We reageerden op het aangrenzende gebouw van de kerk,” zei eerste plaatsvervangend commissaris Joseph Pfeifer. “De brand was hevig en escaleerde snel naar vijf alarmen.”

Hoewel de brand op de eerste verdieping geblust was, had het vuur zich volgens de brandweer naar de tweede verdieping verspreid. 

Ze verklaarden ook dat, met uitzondering van wat waterschade, het kerkgedeelte van het gebouw gered was.

“Een van onze brandweermannen viel van de tweede verdieping naar de eerste verdieping terwijl ze de brand bestreden. Andere brandweerlieden gaven een mayday en toen hij zich niet realiseerde dat de mayday voor hem was, stuiterde hij op van de vloer en wilde terug de trap oprennen om de mayday te beantwoorden. Hij was ongedeerd en kon doorgaan met het bestrijden van de brand. Dit toont de moed van al onze leden die hier levens proberen te redden,” zei Assistant Chief Michael Meyers.

De New York Fire Department (FDNY) verklaarde dat de brand rond 17.18 uur onder controle was en dat de brandweer de oorzaak van de brand onderzoekt. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *