Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Aankomende maand stemt de Amerikaanse regering naar verwachting in met het internationale pandemieverdrag van de WHO en de gewijzigde Internationale Gezondheidsregeling (IHR). Alle 49 Republikeinse senatoren vinden dat onacceptabel, schrijven ze in een brief aan president Biden.

Volgens de senatoren moet de WHO eerst grondig worden hervormd voordat het pandemieverdrag en de amendementen op de IHR überhaupt overwogen kunnen worden.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/49-senatoren-roepen-op-om-uit-de-onderhandelingen-over-het-pandemieverdrag-te-stappen-1.png

De senatoren zijn zeer bezorgd over de huidige koers en roepen Biden op tot een koerswijziging.

Onaanvaardbaar

Ze wijzen erop dat teksten van amendementen op de IHR volgens artikel 55 van diezelfde IHR tenminste vier maanden van tevoren moeten worden voorgelegd aan de lidstaten. Aangezien de definitieve tekst van de amendementen nog steeds niet is gedeeld, kan er volgende maand niet over worden gestemd, vinden de senatoren.

Sommige van de meer dan 300 voorgestelde amendementen geven de WHO aanzienlijk meer noodbevoegdheden en maken bovendien inbreuk op de Amerikaanse soevereiniteit. Dat is onaanvaardbaar, schrijft de groep.

WHO op steroïden

De senatoren hebben de meest recente versie van het pandemieverdrag gelezen en zijn geschrokken. Het verdrag legt de vrijheid van meningsuiting aan banden en resulteert in een WHO op steroïden, waarschuwen ze.

Ze verzoeken de president met klem om zich niet aan te sluiten bij het verdrag en roepen hem op zich terug te trekken uit de onderhandelingen over het verdrag en de amendementen.

De brief is ondertekend door onder anderen Ron Johnson, Rick Scott, Tom Cotton, Ted Cruz, Mitch McConnell, Rand Paul, Mitt Romney, Marco Rubio en Tim Scott.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
11
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *