Terwijl de wereldolieprijzen een duikvlucht nemen naar het laagste niveau in bijna twee maanden, houden de Nederlandse benzinepomphouders de prijzen schaamteloos hoog. Een vat Brent-olie zakte vrijdag naar $84,30, een daling van bijna 8% ten opzichte van een maand geleden, toen de prijs nog flirtte met jaarrecords vanwege spanningen in het Midden-Oosten. Toch vertaalt deze prijsverlaging zich niet naar de pomp, waar de gemiddelde adviesprijs voor een liter Euro 95 slechts twee cent gezakt is naar €2,26.
De kloof tussen de internationale olieprijs en de prijs aan de pomp is een bron van frustratie voor de Nederlandse automobilist. Waarom? Omdat het weer eens laat zien hoe kartels en grote olieconcerns samenspannen om de consument uit te knijpen. Wanneer de olieprijs stijgt, staan zij klaar om binnen een dag de prijs op te voeren, maar een daling? Daar moeten de automobilisten blijkbaar op wachten met ingehouden adem.

De adviesprijs die we nu zien bij de duurste stations, was twee maanden geleden, toen de olieprijs ook rond de $84 lag, bijna 10 cent lager. Dit toont aan dat er ruimte is voor verlaging, maar de pomphouders blijven de prijzen kunstmatig hoog houden, waarschijnlijk om eerder verliezen te compenseren of simpelweg om de winstmarges te maximaliseren.

Bij de onbemande pompen, waar de overheadkosten lager zijn, zien we prijzen die tot wel 40 cent lager liggen dan bij de bemande tegenhangers. Dit is een schrijnend bewijs van de exorbitante prijzen die door de reguliere stations worden gehanteerd. Zelfs in de Randstad beginnen sommige pompen prijzen onder de €2,00 aan te bieden schrijft de Telegraaf, wat hoop biedt dat de markt uiteindelijk zal reageren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is tijd dat de consumenten niet langer als melkkoeien worden gezien door deze oliemagnaten. De Nederlandse automobilist verdient beter, en het is hoog tijd dat de pomphouders dit erkennen en de daadwerkelijke kosten van olie eerlijk weerspiegelen aan de pomp. Laat dit een oproep zijn aan de regelgevers om scherper toe te zien op deze praktijken die de portemonnee van de gewone man blijven plunderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *