Zeebrugge

Bij het transportbedrijf ECS Warehouse in de haven van Zeebrugge is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Een voertuig begon op het terrein plots hevig te branden. De brandweer probeerde het vuur snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat drie opleggers en een trekker volledig vernield raakten. In totaal raakten twee mensen gewond, waaronder ook een brandweerman.

Celina Cazzetta

De hulpdiensten werden rond 17 uur gealarmeerd nadat een trekker vuur vatte bij het transportbedrijf ECS Warehouse in de Lanceloot Blondeellaan in Zeebrugge. De brandweer, politie en ambulances snelden meteen ter plaatse. Een trekker begon als eerste op het terrein te branden, waarna al snel ook twee andere trekkers en een oplegger mee opgingen in het vuur. De vlammen sloegen meteen uit de voertuigen en een zwarte rookpluim was van ver te zien.

Gewonden

De brandweer doet hun uiterste best het vuur snel onder controle te krijgen, maar de bluswerken zullen naar schatting nog even duren. De voertuigen waren geladen met rijst en wijn.

De bestuurder van de trekker die als eerste begon te branden liep enkele brandwonden op aan zijn hand. Ook een brandweerman raakte gewond na een val tijdens de bluswerken. Hij had last van zijn pols en moest voor een check-up naar het ziekenhuis.

© cca

© cca

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *