Dilan Yesilgöz heeft vandaag keihard uitgehaald naar de ‘studenten‘ (en infiltranten) die de afgelopen dagen ‘gekampeerd’ hebben op de campus van de UvA… en die om 03:00 uur vannacht eindelijk weggejaagd zijn door de politie. De VVD-leidster vindt die hooligans heel erg. Heel wanstaltig. En heel onnederlands. “Tuig!” is het – aldus de vrouw die medeverantwoordelijk is voor de enorm hoge aantallen Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse kansenparels die de afgelopen 14 jaar naar ons land zijn gekomen.

Het is altijd leuk om te zien hoe Dilan Yesilgöz met enige regelmaat een soort van Iron Lady probeert te spélen. In feite is ze immers helemaal niet rechts. Het enige waarin ze een ruggengraat van staal heeft is het verdedigen van haar eigen carriere. Dan weigert ze een stap terug te doen. Voor de rest is mevrouw Yesilgöz vooral een kameleon.

In die hoedanigheid is ze vandaag weer eens losgegaan – als nep-Iron Lady. Desgevraagd door journalisten is ze namelijk helemaal losgegaan op de studenten en infiltranten die voor puinhopen zorgden op de UvA de afgelopen dagen.

“Ik vond het echt verschrikkelijk,” aldus Yesilgöz toen haar gevraagd werd hoe ze gekeken had naar de ontruiming van de campus van de UvA. “Met walging,” mopperde ze zelfs. “Ik begrijp niet wat die mensen bezielt om journalisten van De Telegraaf, van Powned, misschien nog anderen, te belagen, politie te belagen, politiehónden… Ik kan er echt niet bij.”

“Ik vind het echt belachelijk dat dit onder het mom van ‘demonstreren’ gebeurt,” ging ze verder. En, zei ze, het is ook knettergek dat er zoveel agenten nodig waren om dit kamp te slopen. Oh ja, stelde ze daarna, “ik vind het ook heel erg jammer, overigens, voor degenen die [wel gewoon] willen demonstreren voor of tegen iets, en dat dit volledig wordt gekaapt door, wat mij betreft, puur tuig.”

“Dit heeft niets met demonstreren te maken. Als je de boel gaat vernielen, als je mensen met stokken gaat slaan, als je journalisten gaat belagen… Je hebt vrijheid om te demonstreren, vrijheid om je mening te uiten. Maar op het moment dat je de vrijheid van anderen gaat beperken of dat je met geweld tekeer gaat, dan heeft het echt niets meer met demonstreren te maken. Dan is het puur tuig dat aangepakt moet worden.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politieke spelletjes van het partijkartel en de volkswoede die ze steeds weer gebruiken om mensen ervan te weerhouden veranderingen te eisen die daadwerkelijk impact hebben op onze manier van leven. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de hypocrisie van het kartel elke dag weer te ontmaskeren.

Opvallend genoeg bleek uit haar gezichtsuitdrukking helemaal niet dat ze van slag was of vervuld van afschuw. Ze leek er wel van te genieten – niet van het geweld, maar van het feit dat dit haar gratis persmomenten opleverde én de mogelijkheid om even over te komen als onze eigen Iron Lady. Ze straalde, zelfs.

Maar goed, dat mogen we ongetwijfeld niet zeggen. Want kritisch zijn op leidende politici? Dat doen alleen enge samenzweringswappies. Toch?

Overigens is deze vrouw natuurlijk zelf deels verantwoordelijk voor het feit dat onze universiteiten overlopen zijn door radicaal-linkse Hamas-liefhebbers. Haar partij heeft het al 14 jaar voor het zeggen in ons land. Sindsdien zijn dit soort problemen alleen maar toegenomen. Als iemand nederig haar mondje zou moeten houden is zíj het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *