Het weekend begint zaterdag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buien. In de namiddag wordt het weer onstabiel met buien die soms onweerachtig zijn. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Ardense hoogten en 16 of 17 graden elders. Dat meldt het KMI.

Bron: BELGA

‘s Avonds en in de nacht van zaterdag op zondag blijft het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en trekt een regenzone, vergezeld van onweerachtige buien vanuit Frankrijk, door het land. In het westen is de storing actiever. De minima schommelen tussen 8 graden op de Ardense hoogten en 11 of 12 graden elders. 

Zondag wordt het winderig met brede opklaringen en wolkenvelden, waaruit soms enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind wordt vrij krachtig, en aan zee soms krachtig, uit zuidzuidwest of zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 kilometer per uur en lokaal zelfs meer.

Maandag begint zonnig in de noordwestelijke helft van het land. In de loop van de dag verschijnen er meer stapelwolken met kans op een lokale bui. In het zuidoosten is er de hele dag meer bewolking en neemt de kans op regen en buien toe. Dat kan gepaard gaan met wat gedonder. De maxima liggen rond 13 of 14 graden in de Hoge Venen, rond 15 graden aan zee en tussen 16 en 18 graden elders.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *