© Xose Bouzas

Een zestienjarige jongen uit het Franse departement Haute-Savoie, in het oosten van het land, is in staat van beschuldiging gesteld voor deelname aan terroristische misdadige samenspanning en vervolgens onder gerechtelijke vrijheidsbeperking geplaatst. Dat heeft het Franse antiterrorismeparket (PNAT) gemeld.

Bron: BELGA

Vandaag om 07:05

Hij was dinsdag aangehouden “als het gevolg van zijn verklaringen op sociale netwerken waarin hij zijn wil uitsprak om een bommengordel te maken om te sterven als martelaar”, heeft het PNAT gezegd aan het Franse persagentschap AFP. Het onderzoek, dat is toevertrouwd aan de Centrale Directie van de Binnenlandse Veiligheid (DGSI), bevestigt “dat de minderjarige, die jihadistische propaganda raadpleegde, op sociale netwerken zijn wil om een gewelddadige actie te plegen had vermeld”, klinkt het nog bij het PNAT. 

LEES OOK. Franse tiener opgepakt die terreurdaad plande op Olympische Spelen in Parijs

Het onderzoek gaat verder om vast te stellen “of de jongeman zijn plannen daadwerkelijk in de praktijk heeft gebracht door voorbereidende stappen te nemen, wat in dit stadium nog niet is vastgesteld”.

Woensdag bevestigde een politiebron aan AFP dat de jongeman bekend had een zelfmoordaanslag te willen plegen in La Défense, het zakendistrict van de Franse hoofdstad, tijdens de Olympische Spelen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *