In een wereld waarin de echo’s van het verleden dreigend resoneren in het heden, manifesteert het kwaad van antisemitisme zich opnieuw, ditmaal in de filmwereld. Aaron Taylor-Johnson, een getalenteerde acteur met een Brits-Joodse achtergrond, staat in de schijnwerpers, niet vanwege zijn acteerprestaties, maar vanwege een zorgwekkende boycot. Zijn “misdaad”? Joods zijn. Taylor-Johnson, die genoemd wordt als de nieuwste James Bond – een rol die synoniem staat voor Britse veerkracht en charme – wordt nu geviseerd door een golf van haat gedreven door anti-Israëlische en pro-Palestijnse activisten.

James Bond has been chosen. Aaron Taylor Johnson. AND he’s Jewish.

Wat onthult dit over de Westerse samenleving? Ten eerste, dat ondanks de lippendienst aan de strijd tegen discriminatie, het antisemitisme nog steeds wordt getolereerd, zo niet gestimuleerd, in bepaalde kringen. Het is ronduit absurd en schandalig dat in de 21ste eeuw een acteur’s etnische achtergrond de basis vormt voor een internationale boycot. Daarnaast mag je daarom best stellen dat de Westerse samenleving ernstig in verval is.

We are stronger than Hollywood and the Zionist lobby. We are boycotting for the sake of the children of Palestine. We are boycotting so that they can live in peace. #BoycottJamesBond

Ten tweede, de reacties op sociale media schrijft Haaretz, variërend van “Boycot Bond, Bevrijd Palestina” tot “James Bondstein moet worden geboycot en belachelijk gemaakt,” zijn niets minder dan verontrustend. Ze illustreren niet alleen een blinde haat tegenover het Joodse volk, maar ook een zorgwekkende bereidheid om feiten te negeren ten gunste van een giftige agenda. Taylor-Johnson, die geen directe banden heeft met Israël, wordt nu het doelwit van een campagne die niets te maken heeft met rechtvaardigheid of de Palestijnse zaak, maar alles met blinde Jodenhaat.

Dit incident roept ernstige vragen op over de staat van ons moreel kompas. Waar zijn de verdedigers van rechtvaardigheid en gelijkheid nu? Waarom is er zo’n oorverdovende stilte vanuit hoeken die anders zo luidruchtig zijn in hun veroordeling van discriminatie?

(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.

Als Taylor-Johnson de rol accepteert, en laten we hopen dat hij dat doet, zal hij niet alleen geschiedenis schrijven als de eerste Joodse James Bond, maar ook als een symbool van weerstand tegen een golf van antisemitisme die probeert de principes waarop onze samenleving is gebouwd, te ondermijnen. Het is hoog tijd dat we ons uitspreken tegen deze giftige tendens en ons verenigen in de strijd tegen alle vormen van haat en discriminatie. Laten we dit moment aangrijpen om te tonen dat de Westerse wereld haar waarden van tolerantie, diversiteit en menselijkheid nog niet volledig heeft opgegeven. Zo niet dan gaan wij ten onder aan appeasement politiek en decadentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *