© BELGA

Vlaams minister en Limburgs lijsttrekker Zuhal Demir (N-VA) pleit voor de verhoging van de fiscale aftrekbaarheid van kinderopvang voor werkenden van de huidige 45 naar 100 procent. Dat voorstel lanceerde ze in VTM Nieuws zondagmiddag in een debat met Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. “Werkende ouders moeten we een stevigere duw in de rug geven in plaats van ze als citroenen uit te persen”, zei Demir.

Bron: BELGA

“De werkende Vlaming voelt zich als een citroen die door dit federaal beleid steeds meer uitgeperst wordt. Wij willen de kloof tussen werken en niet werken opnieuw optrekken naar meer dan 500 euro verschil netto”, zei minister Demir.  De Vooruit-voorzitster was het ermee eens dat het verschil tussen werken en niet-werken groter moet, “maar dat moet niet gebeuren door geld af te pakken van mensen die niet werken”. Voor Depraetere moet wie werkt meer overhouden.

Ook Demir was van mening dat het belangrijk is dat werkende ouders méér kunnen overhouden. “Daarom willen wij de factuur van de kinderopvang voor de volle 100 procent fiscaal aftrekbaar maken. Dat wil dus zeggen van de huidige 45 naar 100 procent van het maximale bedrag per kind en per dag. Dat kan op een jaar al snel 1.000 euro schelen”, aldus Demir.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *