Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

De PVV is tegen het laten werken van asielzoekers tijdens hun procedure vanwege de aanzuigende werking. Volgens de partij moeten asielzoekers terugkeren naar de veilige landen waar ze vandaan komen.

“Het is absurd dat asielzoekers na zes maanden gewoon betaald werk mogen verrichten en slechts een schrikbarend laag bedrag moeten afstaan aan het COA,” zei Tweede Kamerlid Maikel Boon in de Kamer.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/waanzin-zoveel-houden-asielzoekers-over-voor-luxe-uitgaven-1.png

Hij nam zelf contact op met het COA, dat aangaf dat het maximumbedrag dat een alleenstaande asielzoeker moet bijdragen slechts 216,50 euro per maand is.

[embedded content](Video verwijderd? Klik hier…)

Wat een bedrag

“Dus een asielzoeker zonder vaste lasten die 1500 euro per maand verdient, houdt daar 1283,50 euro aan over,” merkte Boon op.

“1283,50 euro per maand om uit te geven aan luxe. Wat een bedrag,” vervolgde het Kamerlid. “Ik ken maar heel weinig Nederlanders die na aftrek van al hun vaste lasten zo’n bedrag overhouden.”

Absoluut onaanvaardbaar

“Dit is absurd. Asielzoekers hoeven zich geen zorgen te maken over hun huur, zorgverzekering, eigen risico, elektriciteitsrekening of gemeentelijke lasten. Ze krijgen alles cadeau van de overheid.”

De PVV vindt dit absoluut onaanvaardbaar. “Het is oneerlijk en ik kan dit niet uitleggen aan hardwerkende Nederlanders die aan het eind van de maand na het betalen van al hun vaste lasten nauwelijks tot niets overhouden,” zei Boon.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *