Huisdieren

Archiefbeeld© AFP

Een vrouw in het Nederlandse Goes heeft al drie jaar lang de verkeerde kat in huis. De fout kwam aan het licht toen haar eigen huisdier na zes jaar vermissing gevonden werd.

Vandaag om 06:52

Dat schrijft Omroep Zeeland. De kat van Deborah Wattel was sinds 2018 vermist. In 2021 kreeg ze een telefoontje van een asiel in Zierikzee, aan de overkant van de Oosterschelde, zo’n 20 kilometer bij haar woonplaats Goes vandaan: haar verloren kat Fluffy was gevonden.

Toen de vrouw haar kat ging ophalen voldeed deze helemaal aan de beschrijving van het vermiste huisdier: zwart en pluizig met een opvallend kort staartje. ‘Fluffy’ kwam bij het weerzien gelijk naar haar toe en bij haar man sprong hij enthousiast op schoot.

Maar vorige week werd Wattel opnieuw gebeld, dit keer door een dierenkliniek in Roosendaal, ruim 50 kilometer van Goes: Fluffy was terecht. Het nummer van de chip in het gevonden huisdier kwam overeen met de opgegeven code die aan de vermiste Fluffy gekoppeld was.

De Fluffy die Wattel al drie jaar in huis heeft, had volgens het asiel waar hij binnengebracht werd geen werkende chip. Volgens de dierenopvang gebeurt het vaker dat deze niet uitgelezen kan worden, of dat het huisdier hem via een wond kwijtraakt.

Om de twee katten uit elkaar te houden heeft Wattel de dieren twee verschillende halsbandjes gegeven. De echte Fluffy heeft een blauwe, de andere een rode. De vrouw hoopt dat het baasje van de dubbelganger zich alsnog meldt: “Er is een gezin dat al drie jaar zonder kat zit en daar voel ik me toch een beetje schuldig over.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *