De vrouw verloor heel wat geld aan valse bankmedewerkers.© BELGAIMAGE

Koksijde/Sint-Pieters-Leeuw

Een 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw zit in de cel omdat hij een 76-jarige vrouw uit Koksijde zou hebben opgelicht voor duizenden euro’s. De man zou deel uitmaken van een bende die zich uitgeeft als valse bankmedewerkers.

Jelle Houwen

Het was de 76-jarige vrouw zelf die na de feiten besefte dat ze opgelicht was en de politie verwittigde. Die opende een onderzoek en dat leidde op 13 mei tot een doorbraak. Toen werd de 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw gearresteerd. “De man wordt ervan verdacht mededader te zijn in het kader van oplichting van een 76-jarige dame uit Koksijde”, meldt politiezone Westkust. “De dame kreeg een telefoontje van een persoon die zich uitgaf als een medewerker van haar bank die haar waarschuwde voor mogelijke oplichting. Na hacking kon 2.800 euro worden overgeschreven van haar rekening. Hij adviseerde haar dat bankmedewerkers best haar juwelen en laptop zouden komen ophalen om oplichters te slim af te zijn. Diezelfde nacht begaven twee valse bankmedewerkers zich naar de woning in Koksijde en namen juwelen mee voor 10.000 euro met de belofte ze veilig onder te brengen in de safe van de bank. Kort daarna besefte de dame dat ze was opgelicht.”

Steeds waakzaam

De 25-jarige man zou de chauffeur geweest zijn van de valse bankmedewerkers en werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Veurne. Intussen zet de politie het onderzoek verder. Ze waarschuwt nogmaals om waakzaam te zijn voor oplichters die zich uitgeven als bankmedewerkers. “Ga niet op hun vraag in, contacteer je contactpersoon bij jouw bank en controleer zelf of er geen verdachte transacties zijn uitgevoerd”, zegt korpschef Nicholas Paelinck van zone Westkust. “Ben je toch slachtoffer, doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie en verwittig Card Stop via 078/170.170.” Ook burgemeester Marc Vanden Bussche grijpt het voorval aan om inwoners te waarschuwen. “Sensibiliseer familieleden of vrienden die de actualiteit minder volgen hierover en wijs hen op de gevaren van het meedelen van paswoorden en codes.“

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *