Voormezele/Ieper

Bij Ieper gebeurde vrijdagavond een ernstig ongeval op een landelijke weg. De bestuurster overleed ter plaatse. In de wagen zat ook een kind dat lichte verwondingen opliep.

Thijs Pattyn

Politiezone Arro Ieper kreeg vrijdag melding van het ongeval rond 20.40 uur. Op de Wittenhuisstraat, een landelijk weggetje tussen Ieper en deelgemeente Voormezele raakte een wagen van de rijbaan. Het voertuig ging over de kop en kwam in een gracht tegen een elektriciteitspaal tot stilstand. Die knakte maar bleef grotendeels overeind. (Lees verder onder de foto)

De wagen belandde in een gracht tegen een elektriciteitspaal.© Thijs Pattyn

Brandweer Westhoek werd opgeroepen om een bevrijding uit te voeren. In het wrak werd een bestuurster aangetroffen. Voor haar kon geen hulp meer baten. Het gaat om een 43-jarige vrouw uit Ieper. In de wagen zat ook een kind dat volgens de politie licht gewond was. “Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. Het parket stuurde geen verkeersdeskundige ter plaatse. (Lees verder onder de foto)

© Thijs Pattyn

De Wittenhuisstraat bleef afgesloten voor het verkeer tussen de kruispunten met Voormezeledorp en de Kemmelseweg, tot de wagen werd getakeld en de plek van het ongeval werd vrijgegeven.

© Thijs Pattyn

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *