(themabeeld)© Shutterstock

Een 41-jarige vrouw is afgelopen zondag om het leven gekomen tijdens een ongeval met een ‘deathride’ in Bema, een Italiaanse gemeente in de buurt van het Comomeer.

Bron: Corriere della Sera

Vandaag om 11:40

Het ongeval gebeurde zondagvoormiddag, vlakbij het Noord-Italiaanse bergdal Valtellina. De 41-jarige Ghizlane Moutahir, een vrouw van Marokkaanse afkomst die in Italië woonde, was samen met haar nichtjes naar Bema afgezakt om er te genieten van het zonnetje. Ondertussen zouden ze zich ook nog wagen aan de ‘zipline’ of ‘deathride’ van het plaatselijk sportcomplex Fly Emotion. Een installatie van 1,5 kilometer lang, goed voor een totaal hoogteverschil van 400 meter en topsnelheden tot 120 kilometer per uur.

Eerst was het aan de nichtjes, vervolgens hees ook Moutahir zich in het veiligheidsharnas om aan de afdaling te beginnen. Onderweg liep het echter mis: voor de ogen van haar filmende nichtjes gleed de 41-jarige vrouw plots uit haar harnas en viel ze 40 meter naar beneden. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten: de vrouw overleefde de val niet.

Ook de ordediensten kwamen ter plaatse en openden intussen een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Uit een eerste reconstructie, op basis van de videobeelden, blijkt dat de vrouw eerst langzamer begon te gaan en plots helemaal stil bleef hangen. Doodsbang haalde ze haar voeten uit de veiligheidsbeugels. Hoe het mogelijk was dat ze zich ook losmaakte uit het harnas, dat aan het touw vast bleef zitten, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Mogelijke pistes zijn onder meer kapotte riemen of een fout bij het aantrekken van de uitrusting bij de start.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *