In steeds meer woningen vind je vloerverwarming en dat heeft meerdere voordelen voor zowel je woning als jouw interieur. Het is een comfortabele en efficiënte manier van verwarmen waar je dagelijks plezier van hebt. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste voordelen en leggen we uit waarom overstappen naar vloerverwarming een slimme keuze kan zijn voor jouw woning.

Gelijkmatige warmteverdeling en optimaal comfort

Vloerverwarming verwarmt de vloer gelijkmatig. De buizen of leidingen liggen door de gehele vloer en geven overal evenveel warmte af. Waar je ook bent in de kamer, het is overal even warm. Dit voelt comfortabel en geeft een gevoel van luxe. Dit in tegenstelling tot radiatoren, waarbij het steeds minder warm is, naarmate je verder van de radiator afzit.

Een gezond binnenklimaat voor iedereen

Met vloerverwarming is het binnenklimaat in een woning een stuk gezonder. Radiatoren trekken stof en allergenen aan en verspreiden dit weer door de ruimte. Vloerverwarming trekt geen stof en allergenen aan, maar zorgt juist voor een betere, natuurlijke luchtcirculatie. Hierdoor is de luchtkwaliteit beter, de leefomgeving gezonder en ideaal voor mensen met astma, allergieën of luchtwegaandoeningen.

Onderhoudsarm en lange levensduur

Vloerverwarmingssystemen zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Dit komt onder meer doordat de leidingen in de vloer liggen. Ze zijn beschermd tegen stof, vuil en beschadigingen. Daarnaast is het een gesloten systeem. Dat wil zeggen dat er geen contact is met de buitenlucht of andere vervuiling die het systeem kunnen aantasten. In het systeem zitten weinig bewegende delen, behalve de pomp die het water rondpompt. Met de leidingen zelf gebeurt in het algemeen weinig en slijtage of storingen komen nauwelijks voor. Als bij de aanleg van een vloerverwarmingssysteem gekozen wordt voor hoogwaardige materialen, kan het systeem 30 jaar of langer meegaan. Periodieke controle door een erkend installateur is echter wel aan te raden. Zo behoudt het systeem een optimale werking en voorkom je eventuele problemen in de toekomst.

Naast de voordelen van het systeem zelf als het gaat om levensduur, binnenklimaat en comfort, heeft vloerverwarming ook diverse voordelen bij de inrichting van je woning.

Meer ruimte en flexibiliteit

Vloerverwarming is onzichtbaar en integreert naadloos in je woning. Dit betekent dat je meer ruimte en flexibiliteit hebt bij het inrichten van een ruimte. De muren zijn vrij om te decoreren met schilderijen, kasten of andere woonaccessoires. Ook kun je de bank neerzetten waar je wilt en hoef je geen rekening te houden met radiatoren die anders hun warmte niet kwijt kunnen.

Stijlvol in elk interieur

Vloerverwarming is een element dat het comfort in je woning aanzienlijk vergroot, maar geen onderdeel uitmaakt van het interieur. Dit maakt dat het past bij elke interieurstijl. Op de dekvloer kun je (bijna) elke gebruiksvloer leggen die je maar wilt. Of je nu kiest voor een moderne, klassieke of landelijke uitstraling, de vloerverwarming is niet zichtbaar. Je kunt de vloer afwerken met diverse materialen, zoals tegels, parket, hout, laminaat of pvc, zonder dat dit de werking van de vloerverwarming beïnvloedt.

Geen lelijke leidingen in het zicht

Zeker in oudere woningen lopen de leidingen van de radiatoren over de muur. Dit is niet alleen lelijk, maar doet ook afbreuk aan je interieur. Verstoppen kun je ze niet omdat ook de leidingen warmte afgeven. Daarnaast komt vaak de aansluiting van de radiator uit de vloer. Dit maakt het lastig bij het aanbrengen van de vloer omdat je dan nooit een mooie strakke aansluiting krijgt. Met vloerverwarming is de gehele oppervlakte van de ruimte vrij beschikbaar en kan de vloer als één geheel gelegd worden.

Overstappen op vloerverwarming

De overstap naar vloerverwarming maakt een woning niet alleen comfortabeler, maar heeft ook gezondheidsvoordelen. Daarnaast geeft het meer flexibiliteit bij de inrichting van je woning wat een gunstig effect heeft op de sfeer, uitstraling en smaakvolle beleving van het interieur. Het is dus om meerdere redenen een goede keuze. Maar wat is wijsheid? Er zijn veel verschillende typen vloerverwarming en elk type heeft ook weer zijn eigen voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te laten informeren over de kosten van vloerverwarming en om advies te vragen.

Woodstock vloeren heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van vloerverwarming. Wij kunnen je adviseren over het type vloerverwarming dat het beste bij jouw woning en budget past. Naast advies, zorgen wij ook voor een professionele installatie. Op de vloerverwarming komt nog een afwerkvloer en een gebruiksvloer, zoals pvc, laminaat of plavuizen. Ook daarin zijn wij de specialist.

Meer weten? Neem dan contact met ons op of bel voor een vrijblijvend adviesgesprek 085 – 4846144.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *