Opvallend beeld vlak voor start tweede halve finale: voor de de VRT-uitzending echt begon, was er enkele seconden lang een pancarte te zien met een #Ceasefire-boodschap vanuit de vakbonden.

“Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël. Bovendien vernietigt de staat Israël de persvrijheid. Daarom onderbreken we even het beeld. #CeasefireNow #StopGenocide”, zo luidde de boodschap. Even leek het alsof het beeld gekaapt was, maar omdat de uitzending op het reguliere moment begon, leek het afgestemd met de VRT.

Ook voor de hoofdingang van RTBF en VRT waren protesten: een zeventigtal actievoerders protesteerden tegelijk met de betoging in het Zweedse Malmö. De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival wordt uitgezonden op VRT 1 en La Une. De actie, georganiseerd door onder meer Intal en BDS Brussel, hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Ze hekelen ook het verschil met Rusland, dat in 2022 niet mocht deelnemen na de invasie van Oekraïne.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *