© Israel police

Op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever is zaterdag het levenloze lichaam van een Israëlische tiener teruggevonden. Premier Benjamin Netanyahu laakte “de afschuwelijke moord” op de 14-jarige jongen die vrijdag vermist was geraakt.

Bron: BELGA

Vandaag om 19:21

“De afschuwelijke moord op de jongen Benjamin Achimeir is een ernstige misdaad”, verklaarde Netanyahu. “Het leger en Shin Bet (binnenlandse veiligheidsdienst, red) voeren een omvangrijke zoekactie naar de verachtelijke moordenaars en iedereen die met hen samenwerkte”. Volgens het leger was de jongen “vermoord bij een terroristische aanval”.

De 14-jarige Benjamin Achimeir, zoon van kolonisten, werd dood teruggevonden nabij de nederzetting Malachi Hashalom in de regio van Ramallah. Daar was hij vrijdag vermist geraakt toen hij een kudde schapen liet grazen. 

Na de verdwijning van Achimeir vielen kolonisten Palestijnse bewoners aan. Bij een raid op een naburig Palestijns dorp vielen één dode en 25 gewonden. Ook op zaterdag kwam het volgens ooggetuigen en Palestijnse media opnieuw tot geweld tussen kolonisten en Palestijnen in het bezette Palestijnse gebied.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *