Foto: Pexels/Andrea Schettino

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Eén op de 5 jongeren maakt zich zorgen over ‘klimaatverandering’ , beweerde Hans Alma op NPO Radio 1. Zij werkt als hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Alma is initiatiefnemer van een opleiding tot geestelijk verzorger met betrekking tot ‘klimaatdepressie’. Volgens haar is klimaatangst ‘een gezonde reactie op een ongezonde situatie’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/verbazing-om-bizarre-opleiding-de-klimaatwaanzin-leidt-tot-dit-1.png

Haar uitspraken doen wenkbrauwen fronsen. “Dan zijn 4 op de 5 jongeren nog steeds verstandig,” zegt docent Koen Weening.

Onzinverhalen

“Klimaatdepressie door onzinverhalen over klimaatveranderingen. De angstpsychose onder de (jongere) klimaathysterici is groot. Het verdient wel lekker,” merkt historicus Jos Koopman op.

“Ernstig geval van de therapeut die zelf therapie nodig heeft. Tegen jongeren hoef je alleen maar te zeggen: er is geen klimaatcrisis. Je wordt big time belazerd door dit soort patiënten die op de staatsomroep een podium krijgen,” reageert lucht- en ruimtevaartdeskundige Coen Vermeeren.

Oud-militair Henk van Aggelen voegt toe: “Zij van WC-eend adviseert, heel verrassend, WC-eend!”

Stoppen met mesjogge angstberichten

“De klimaatwaanzin leidt tot dit. In plaats van jongeren te helpen met een klimaatdepressie is het veel beter om te stoppen met mesjogge angstberichten,” vindt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer adviseert jongeren met een klimaatangst of depressie de film ‘Climate: The Movie’ te kijken. “Dan zien ze dat er geen angst nodig is, en kunnen ze weer jong en vrij zijn en genieten van de zon.”Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.3
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *