Archieffoto.© REUTERS

Er is alweer ophef ontstaan over de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. Nadat een maand geleden acht passagiers achtergelaten werden op een eiland voor de westkust van Afrika, is nu een Amerikaans koppel (84 en 81 jaar oud) gestrand in Spanje omdat ze niet op tijd terug bij het cruiseschip waren.

Guy Stevens

Bron: CNN

Gisteren om 10:59

Wat een prachtige cruise moest worden voor Richard en Claudene Gordon uit Salt Lake City, in de Amerikaanse staat Utah, is uitgedraaid op een grote teleurstelling. Het gepensioneerde echtpaar, 84 en 81 jaar oud, besloot er tijdens een tussenstop in het Spaanse Motril maandag zelf op uit te trekken. Ze bezochten Granada, maar door een stevig onweer had hun bus op de terugweg een uur vertraging en waren ze te laat bij hun cruiseschip.

Familielid

Gordon belde een familielid aan boord toen duidelijk werd dat de twee het geplande vertrekuur van 17.30 uur niet zouden halen. Het familielid probeerde het personeel van de Norwegian Viva, zoals het schip heet, aan te manen om te wachten. Ondanks zijn verwoede pogingen vertrok het cruiseschip toch. Zonder het Amerikaanse koppel dus.

“Ik ben een heel ervaren reiziger”, vertelt Gordon aan CNN. “En ik heb al zeker dertig cruises gedaan. Nooit eerder zijn we te laat aan de haven gearriveerd. Dus we zijn zeker geen mensen die het systeem misbruiken.” Hij hekelt de rederij, omdat die de dagen ervoor niet strikt omsprong met de timing en het schip geregeld anderhalf tot een uur te laat vertrok. “En nu moest het opeens stipt…” Zelfs de politie zei niet te kunnen ingrijpen.

Medicatie

Richard en Claudene waren op dat moment gestrand in Motril. En dat zonder de medicatie van de vrouw, de bril van de man, de reserve-batterijen van hun gehoorapparaten en de opladers van hun gsm’s. Pas na veel geklaag schoot de rederij in actie en kreeg Claudene telefoon. “En plots kregen we de koninklijke behandeling”, zegt Gordon. “Ze pikten ons op aan ons hotel in Granada in een prachtige zwarte BMW-limousine. Die bracht ons naar het schip bij de volgende tussenstop in Ibiza, en daar werden we geëscorteerd tot bij de bazen van het schip en naar het ontbijt.”

Woensdag was dat, en dan konden de twee eindelijk herenigd worden met hun familie aan boord. “We hebben geklaagd dat we achtergelaten waren aan de haven en dat er niemand was om ons te helpen. Zij zeiden dat ze al eerder klachten gekregen hadden over de havenmeester, en dat die dat had moeten doen. Maar van die rederij hebben we zelf pas na twee dagen iets gehoord. Zij zijn zeker ook in fout.”

Norwegian Cruise Line ontkent slecht gehandeld te hebben en zegt ruim voldoende pogingen gedaan te hebben om het koppel en familieleden aan de lijn te krijgen om hen te helpen.

Achtergelaten

Begin april was Norwegian Cruise Line al slecht in het nieuws gekomen toen acht passagiers van een cruiseschip achtergelaten werden op het eiland Sao Tomé en Principe, voor de westkust van Afrika. Daar was een gegidste rondleiding uitgelopen, en waren ze daardoor te laat aan het schip. Ondanks vermeend contact met de kapitein van het schip bleek dat toch al vertrokken toen de acht arriveerden.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *