Terwijl Nederland nog nasiddert van het recente geweld tegen een NS-conducteurs, heeft de NS het lumineuze idee opgevat om een ‘feestfiets’ te introduceren, compleet met Limburgse vlaai en andere regionale tierelantijnen. Dit alles ter viering van het vijftienjarig bestaan van de OV-fiets. Maar in plaats van serieus de veiligheidsproblemen aan te pakken, verliest de NS zich in nutteloze frivoliteiten.

De introductie van deze zogenaamde OV-feestfiets, ontworpen door kunstenaar Daniël Roozendaal, is exemplarisch voor het verontrustende gebrek aan prioriteit binnen het management van NS. Terwijl het geweld op het spoor toeneemt en reizigers zich steeds onveiliger voelen, focust de NS op een cultureel knutselproject dat meer wegheeft van een middelbare school opdracht dan van serieuze bedrijfsvoering.

Eerst een datingapp. Nu een OV-feestfiets.

Niemand zit op dit soort berichten te wachten als net een, opnieuw, een conducteur in elkaar geslagen is.

Introduceer, in hemelsnaam, snoeiharde maatregelen tegen het treintuig.

NS introduceert Limburgse OV-feestfiets bit.ly/4aXoaUa

De feestfiets, die versierd is met alles wat Limburg rijk is, van de Sint Servaasbrug tot het Drielandenpunt, is misschien een leuk idee voor een toeristische reclamefolder, maar lost geen enkel reëel probleem op. De PVV-Tweede Kamerlid Hidde Heutink slaat de spijker op zijn kop: terwijl de NS zich bezighoudt met deze linkse hobby’s, worden conducteurs in elkaar geslagen. Waar blijven de snoeiharde maatregelen tegen dit treintuig?
Heutink is exclusief tegen DDS uitgesproken fel over de misplaatste prioriteiten van de NS: ‘Natuurlijk, zo’n feestfiets lijkt aardig, maar laten we wel wezen, we hebben serieuze zaken aan te pakken zoals de veiligheid in onze treinen. We zijn dit verschuldigd aan ons spoorpersoneel en aan de reizigers. Een OV-feestfiets valt duidelijk in de categorie van verkeerde prioriteiten,’ stelt Heutink.

In plaats van te investeren in meer beveiliging, betere ondersteuning voor het treinpersoneel of het daadwerkelijk aanpakken van de onderliggende problemen van agressie en overlast, gooit NS geld over de balk met een fiets die eruitziet als een carnavalswagen. Dit terwijl de prijzen van treinkaartjes en OV-fiets verhuur blijven stijgen. De Nederlandse burger betaalt steeds meer voor minder veiligheid en meer frivoliteit.

Dit moet stoppen. Het is tijd dat NS haar verantwoordelijkheid neemt en zich concentreert op wat echt belangrijk is: de veiligheid en het welzijn van haar passagiers en personeel. Feestfietsen en andere culturele escapades zijn leuk voor een dagje uit, maar als het gaat om de dagelijkse realiteit van treinreizen in Nederland, dan hebben we concrete actie nodig, geen decoratieve fietsen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

De NS zou moeten luisteren naar de ernstige waarschuwingen van politici en burgers, en ophouden met het verkwisten van publiek geld aan projecten die niets bijdragen aan de oplossing van urgente problemen. Het is tijd voor de NS om weer op de rails te komen, en wel snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *