Foto: Pixabay.com

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ben je van plan om een huis te kopen? Misschien ben je al jaren aan het sparen en bezichtigen, maar komt die ene parel niet voorbij. Of wil je in je eentje een huis kopen en kun je niet genoeg lenen.

Daarnaast kun je de pech hebben dat je steeds overboden wordt. De huizenmarkt tegenwoordig is ingewikkeld. De huizenprijzen vliegen door het dak en het aanbod is laag. Daarom kun je wel wat extra tips gebruiken. En die delen wij graag met je.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/tips-voor-het-kopen-van-een-huis-in-deze-lastige-huizenmarkt-ninefornews-nl-2.png
  1. Wees realistisch: Bekijk je financiële situatie. Bereken je hypotheek en kijk eens goed naar de vaste lasten en andere bijkomende kosten. Hoeveel kun je maximaal lenen? En kom je dan uit wanneer onverwachts de wasmachine kapot gaat? Wees realistisch in je dromen. Kijk ook naar de staat van de woning. Moet er nog iets aan gedaan worden? Als je de kozijnen moet vervangen of de fundering is rot, moet je daar ook rekening mee houden.
  2. Wees voorbereid om snel te handelen: Houd Funda scherp in de gaten. Komt er iets nieuws online? Bel gelijk. Zorg ervoor dat je snel kunt handelen. Plan die bezichtiging. Is het naar je wens? Zorg dan dat je gelijk een bod kan doen. En dat je precies weet hoeveel je kunt lenen.
  3. Doe goed onderzoek naar de buurt: Weet je waar je wilt wonen? Heb je bepaalde buurten of steden in je hoofd? Doe goed onderzoek naar de buurt. Hoe is de fundering? Wat voor mensen wonen er? Weet goed waar je wilt wonen. Ken je al mensen in de buurt? Geef aan dat je op zoek bent naar een woning. Wellicht dat zij iemand kennen die binnenkort zijn huis te koop wil zetten.
  4. Wees attent: Ga je een woning bezichtigen? Geef een handgeschreven brief en stel voor wie je bent. En vermeld waarom je in dat huis wilt wonen. Vaak vinden mensen het belangrijk dat hun huis in goede handen komt. Laat zien dat je liefde aan het huis wilt geven en dat het een nieuw thuis kan worden.
  5. Bekijk huizen die al lang op de markt zijn: Sommige huizen staan al weken of maanden op Funda. Vaak betekent dit dat het huis lastig verkoopbaar is of dat er veel aan moet gebeuren. Hier kun je je voordeel mee doen. Ben je niet bang om een beetje te klussen? Dan kan dit zomaar jouw pareltje worden.
  6. Betrap de makelaar: Soms worden huizen van Funda verwijderd om ze daarna weer te plaatsen. Wel 10% van de woningen heeft meerdere malen op Funda gestaan, tegen een andere prijs. Met betrap de makelaar, een gratis browserextensie, kun je bekijken of een huis al eerder of Funda heeft gestaan en of de prijs is veranderd. Dit kan je helpen bij het uitbrengen van je bod.
  7. Wees flexibel met je eisen: Waarschijnlijk hebben meerdere mensen dit al tegen je gezegd, maar het is wel een belangrijk punt. Het kan zijn dat je niet al je wensen kunt vervullen in de huidige markt. Stel jezelf open voor verschillende opties en wees bereid compromissen te sluiten om uiteindelijk een huis te vinden dat aan je behoeften voldoet.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *