Terwijl de miljardairs van de Van der Vorm familie hun schatkist openbreken om de schulden van duizend Rotterdamse gezinnen weg te toveren, zouden we haast juichen voor deze ogenschijnlijk nobele daad. Maar een scherpe blik onthult al snel dat dit glorieuze gebaar niet meer is dan een glimmende façade die een veel duisterder probleem bedekt: de totale incompetentie van onze overheid.

Laten we even realistisch zijn: als het aankomt op het daadwerkelijk oplossen van problemen, is de Nederlandse overheid zo effectief als een zeef is voor water. Schulden? Armoede? Ach, gooi er wat miljarden van een rijke familie tegenaan, en het probleem is ‘opgelost’. Maar we zijn niet gek. Dit is geen oplossing; dit is symptoombestrijding van de ergste soort.

De weldoenersact van de Van der Vorms lijkt misschien op een reddingsoperatie, maar het is niets minder dan een afleidingsmanoeuvre die ons blind moet maken voor het feit dat de overheid zelf haar werk niet doet. Terwijl deze familie zichzelf op de borst klopt en de media hen ophemelen als de helden van het proletariaat, blijft het echte probleem – een falend sociaal systeem – pijnlijk zichtbaar.

Het is een schande dat in een land dat zich beroemt op zijn sociale welvaartsstaat, burgers afhankelijk zijn van de welwillendheid van miljardairs. Wat gebeurt er als de familie Van der Vorm besluit dat ze genoeg hebben van hun liefdadigheidsspel? Blijven duizenden gezinnen dan achter met dezelfde schuldenberg? Dit is geen duurzame of rechtvaardige manier om met schulden om te gaan. Dit is een tijdelijke pleister op een etterende wond.

Het feit dat de overheid toestaat – en misschien zelfs verwelkomt – dat particulieren essentiële taken overnemen, is een teken aan de wand. Het onderstreept een pijnlijke waarheid: onze leiders zijn meer geïnteresseerd in het uit handen geven van verantwoordelijkheden dan in het nemen ervan. Dit is niet alleen een falen op financieel en economisch gebied, het is een fundamenteel moreel falen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Rotterdammers, en bij uitbreiding alle Nederlanders, verdienen beter dan dit. Zij verdienen een overheid die haar rol als beschermer van de zwaksten serieus neemt, in plaats van een die haar verantwoordelijkheden uitbesteedt aan de hoogste bieder. Het wordt tijd dat we deze ‘goede daden’ zien voor wat ze werkelijk zijn: een maskerade die de onkunde van de overheid moet verbergen. Dit moet stoppen. Rotterdam, en Nederland, verdient een overheid die haar burgers niet verkoopt aan de grillen van miljardairs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *