Terwijl Nederland al kreunt onder de druk van ongekende asielinstroomcijfers, worden gemeenten nu geconfronteerd met een onmogelijke opgave: het regelen van een astronomisch aantal opvangplekken voor asielzoekers, ver boven alle redelijke ramingen. Volgens de laatste ‘voorspellingen’ – als we die sprookjes nog mogen geloven – zijn er op 1 januari 2026 maar liefst 133.500 opvangplaatsen nodig schrijft de Telegraaf. Het lijkt erop dat onze gemeenten, in het midden van deze asieltsunami, door het demissionaire kabinet gedwongen worden om nog dieper in het moeras van wanbeleid te zinken.
Dit rampscenario overstijgt zelfs de wildste nachtmerries van degenen die al waarschuwden voor de onhoudbaarheid van de massale instroom van asielzoekers. Het demissionaire kabinet, in haar oneindige wijsheid, ‘hoopt’ nog bij te kunnen sturen. Maar tot nu toe blijken al hun pogingen even effectief als dweilen met de kraan open. De nieuwe prognoses, die binnenkort door de ministerraad worden vastgeklonken, gaan uit van de komst van tussen de 49.800 en 78.500 asielmigranten alleen al dit jaar, met een ‘aannemelijk scenario’ van 69.800. Cijfers die vergelijkbaar zijn met de torenhoge instroom van vorig jaar.

De situatie is zo nijpend dat zelfs de normaal gesproken rustige wintermaanden geen verlichting bieden. De instroom was in januari en februari al ‘zo’n 30 procent’ hoger dan het voorgaande jaar, volgens demissionair staatssecretaris Van der Burg. En nu wordt van gemeenten verwacht dat ze zich haasten om tienduizenden asielzoekers op te vangen, naast de reeds zware last van het onderdak bieden aan Oekraïense vluchtelingen.

De zogenaamde spreidingswet, die gemeenten zou dwingen om deze opvang te realiseren, blijkt nu een wassen neus. Gemeenten hebben tot 1 november de tijd gekregen om zelf het benodigde aantal plaatsen te ‘verdelen’, maar gezien de enorme aantallen lijkt dit een Herculestaak.

Wat we hier zien, is de totale ontsporing van een asielbeleid dat de Nederlandse gemeenten en hun inwoners in de steek laat. Een beleid dat meer gericht lijkt op het faciliteren van instroom dan op het beschermen van de Nederlandse samenleving en haar draagkracht. Het is hoog tijd dat we de realiteit onder ogen zien: dit land wordt overspoeld door een asieltsunami die onze sociale infrastructuur, veiligheid en cohesie bedreigt.

Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 

De roep om een strikter en realistischer asielbeleid is luider dan ooit. We kunnen niet blijven doen alsof Nederland een onbeperkte capaciteit heeft om iedereen op te vangen. Het is tijd voor de politiek om wakker te worden en de belangen van de eigen burgers voorop te stellen. Onze gemeenten mogen niet langer de dupe zijn van falend beleid op landelijk niveau. De dwangwet en de asielinstroom leggen een ondraaglijke last op de schouders van lokale gemeenschappen. Het is tijd voor actie, voordat het definitief te laat is. Daarom moet de formatie van een nieuw kabinet echt opschieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *