Pedro Sánchez: een onderzoek naar zijn vrouw (rechts van hem) was bijna het einde van zijn carrière.© AFP

De Spaanse premier Pedro Sánchez blijft dan toch aan. Dat heeft de socialistische regeringsleider maandagmiddag aangekondigd. “Ik zal voortwerken met meer kracht”, aldus Sánchez. “Dit is een keerpunt.”

Vandaag om 11:00

Sánchez kondigde afgelopen woensdag verrassend aan dat hij overwoog om af te treden, na een klacht tegen zijn vrouw voor corruptie. Die klacht werd ingediend door de zeer rechtse organisatie Manos Limpias (‘Propere Handen’). De organisatie beschuldigt Begoña Gómez, die geen openbare functie bekleedt, van beïnvloeding en corruptie. De organisatie gaf later toe dat de klacht gebaseerd was op berichten in de media die wel eens vals zouden kunnen zijn.

Afgelopen weekend kwamen dan ook duizenden mensen doorheen Spanje de straat op om te betogen voor het aanblijven van de premier. In Madrid droegen demonstranten borden met slogans als “Sánchez, ga door” en “Geef niet op”. Ook in andere steden in het land kwamen zijn aanhangers hun steun betuigen. De deelnemers beschuldigen de rechtse en rechts-populistische oppositie ervan “chantage en nepnieuws” te gebruiken om de linkse regering aan te vallen en de democratie in gevaar te brengen.

Sánchez is sinds 2018 premier van Spanje.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *