© REUTERS

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Bron: BELGA

Vandaag om 15:55

Een rechtbank in de stad Esplugues de Llobregat nabij Barcelona oordeelde donderdag dat er “niet voldoende aanwijzingen” waren dat Shakira bewust informatie had achtergehouden bij de aangifte van haar inkomens- en vermogensbelasting in 2018. Een dag eerder was ook het parket tot de slotsom gekomen dat er niet voldoende bewijzen waren om de zangeres strafrechtelijk te vervolgen.

Het onderzoek was geopend in juli. Shakira werd ervan verdacht dat ze via een netwerk van bedrijven in belastingparadijzen zo’n 6,6 miljoen euro aan verschuldigde belastingen voor 2018 had weggemoffeld. Een maand later kwam de popster over de brug met dat bedrag, dat ook verwijlinteresten en administratieve kosten omvatte.

Daarmee komt een einde aan de gerechtelijke beslommeringen van Shakira in Spanje. Vorig jaar nog betaalde de zangeres in een andere procedure meer dan 17 miljoen euro om een proces in Barcelona te ontlopen. Ze werd ervan beschuldigd dat ze tussen 2012 en 2014 zo’n 14,5 miljoen euro aan inkomstenbelasting niet betaald had.

Shakira, de zangeres van onder meer “Hips don’t lie’, verkocht wereldwijd miljoenen platen. Ze scheidde in 2022 van Piqué en woont sindsdien met haar kinderen in Miami.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *