Foto: Unsplash/Mika Baumeister

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!

De SGP neemt stelling tegen de CBDC en digitale identiteit. “Moet er een digitale euro komen? Moet een digitale identiteit geïntroduceerd worden? Als het aan de SGP ligt is het antwoord helder: nee!” aldus de partij. “We moeten geen oplossingen maken voor problemen die niet bestaan.”

“Wat de SGP betreft zijn deze ontwikkelingen een stap in de verkeerde richting en trekken we direct de stekker uit deze projecten.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/sgp-wil-direct-de-stekker-uit-digital-id-en-cbdc-trekken-stap-in-de-verkeerde-richting-1.png

Eerder stemde SGP in het Europarlement tegen de digitale identiteit. “De Europese digitale identiteitsportemonnee lijkt op het eerste gezicht makkelijk, maar er kleven grote nadelen en onzekerheden aan,” waarschuwt Europarlementslid Bert-Jan Ruissen.

Grote zorgen

“Het onlinegebruik van een Europees digitaal identiteitsbewijs brengt grote uitdagingen met zich mee voor de bescherming van onze privacy,” voegt hij toe.

De SGP maakt zich grote zorgen over de toepassing van deze zogeheten eID. “Waar stopt dit?” vraagt Ruissen zich af. “Kunnen we bijvoorbeeld in de toekomst alleen nog maar met een digitale euro betalen met de digitale portemonnee? Dit zou leiden tot massaal toezicht, waar ik niet op zit te wachten.”

Pandemieverdrag

De partij is daarnaast beslist tegen het overdragen van bevoegdheden op het gebied van de volksgezondheid aan de WHO. “Het kan nooit zo zijn dat de WHO bijvoorbeeld zou beslissen over het afkondigen van een lockdown in Nederland,” zei SGP-Kamerlid Diederik van Dijk.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
34
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *